VNG

S'aprova el pla de pacificació del trànsit al centre de la ciutat

Després de presentar la proposta al fòrum de mobilitat i amb els veïns de la zona, s'aproven les mesures que permetran pacificar el centre, a més del criteris que regiran el pas per les zones on hi hagi càmeres de control

Redacció Vilanova i la Geltrú 16-05-2012 11:12 Lectures 787
Ajt Vilanova i la Geltrú. S'aprova el pla de pacificació del trànsit al centre de la ciutat

Ajt Vilanova i la Geltrú. S'aprova el pla de pacificació del trànsit al centre de la ciutat

El Pla, que s'implementarà en les properes setmanes, suposa reorganitzar la circulació del nucli antic de la ciutat, canalitzant-la cap a la zona del carrer del Pare Garí.

La Regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria García, explica que "l'objectiu és reordenar la circulació al voltant del nucli antic per fer-la més racional i més lògica. Convertim el carrer del Pare Garí en l'eix principal, fent-lo de doble sentit perquè la gent tingui un vial de referència per travessar la ciutat sense passar pel centre".

Així, al llarg del mes de juny s'implantaran nous sentits de circulació en alguns carrers. Després de consultar-ho amb els veïns, es farà de doble sentit el carrer de Pare Garí des del carrer del Teatre fins a la Ronda Ibèrica. El canvi té com a objectiu facilitar la circulació a tot el perímetre del Nucli Antic i fer-hi passar el bus urbà. En l'actualitat aquest servei fa la seva ruta pel carrer de Santa Anna, un carrer que no té les dimensions adequades perquè hi circuli un autobús cada mitja hora.

També destaca el canvi de sentit al carrer del Teatre, des del carrer del Pare Garí fins a la rambla Samà, per facilitar l'accés dels vehicles.

El carrer de l'Aigua, entre Pare Garí i Josep Coroleu, serà de sentit únic. Un fet que permetrà recuperar les places d'aparcament que es perdin al carrer del Pare Garí quan sigui de doble sentit.

Tot el carrer Picapeders serà de sentit muntanya. Tot el carrer Manuel de Cabanyes serà de sentit Barcelona. El carrer de Miquel Guansé, des del carrer de Tarragona fins al carrer de Ca l'Escoda, serà de sentit muntanya. I el carrer de Ca l'Escoda, des de Miquel Guansé fins a Pare Garí, serà de sentit Tarragona.

En el cas del carrer de Miquel Guansé, fins ara s'utilitzava per anar des de la Ronda Ibèrica cap al nucli antic. Ara es vol desviar aquest trànsit fins al carrer del Pare Garí, i per això es canvia de sentit el carrer de Ca l'Escoda.

Pel que fa al bus urbà, tindrà dues noves parades: una al carrer Tarragona a l'altura de la plaça del Cubilot, que substituirà la que actualment hi ha a la plaça de cap de Creu; i una nova parada al carrer del Pare Garí propera a la Fàbrica Nova.

Una altra de les mesures que implicarà el Pla a partir de setembre és l'eliminació d'algunes càmeres de control fotogràfic que hi ha al zona del centre. Així, només quedaran en funcionament la que controla l'accés a la plaça de la Vila i la que controla l'accés al Carrer de Manuel Marquès.

També s'ha aprovat els criteris de control d'accés que regiran el pas per aquests punts: persones empadronades en un carrer inclòs en aquell sector, activitat comercial en aquell sector, professionals liberals que hi tinguin fixada la seu fiscal, persones que hi tinguin un aparcament llogat o en propietat, guals privats, familiars o cuidadors de persones amb dependència en aquell sector, o persones amb mobilitat reduïda.

En el cas de la Rambla de la Pau, es mantindran actives les càmeres de control que hi ha instal·lades, i hi podran passar sense problemes les persones que hi tinguin un aparcament llogat o en propietat, guals privats, familiars o cuidadors de persones amb dependència en aquell sector, o persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa a les càmeres que s'eliminen, el govern està estudiant utilitzar-les com a càmeres de vigilància en punts on es poden produir robatoris o actes incívics, com als aparcaments de bicicletes de l'estació, o la plaça de sant Antoni.

L'aprovació del Pla de Pacificació és prèvia a la redacció del Pla de Mobilitat. Un pla que analitzarà la mobilitat de tota la ciutat i que alhora revisarà els criteris de la zona de pacificació del centre. El Pla de Mobilitat, que té un cost de 150 mil euros i estarà subvencionat en un 75% per la Diputació de Barcelona, incorporarà un procés de participació ciutadana, des del seu inici i fins a la seva aprovació final.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament