SITGES

Sitges seu de la 9ª Festa per una Societat Inclusiva

La festa, organitzada per la coordinadora d’entitats del Garraf, va reivindicar que 'la inclusió escolar dels infants, joves i adults amb discapacitat no solament és un dret sinó també un guany per a tothom'

Redacció 16-05-2012 20:29 Lectures 875

Arxivat a:

El Passeig Marítim es va omplir de públic amb la 9º Festa per una Societat Inclusiva, celebrada ahir dissabte, i que anualment va canviant de seu de manera rotativa per diferents municipis del Garraf.

La Festa va estar organitzada per la Coordinadora d'Entitats, centres, ciutadans i ciutadanes del Garraf de la Festa per una Societat inclusiva de Garraf i la Plataforma Ciutadana per una Escola Inclusiva al Garraf.

El principal objectiu de l'activitat va ser reivindicar “que la inclusió escolar dels infants, joves i adults amb discapacitat no solament és un dret sinó també un guany per a tothom”.

Al llarg del passeig es van celebrar desenes d'activitats, en forma de tallers, espais de jocs, circuit de cadires de rodes, circuit amb els ulls embenats, paracaigudes, murals, dansa, entre molts d'altres.

Un altre dels moments més destacats va ser l'actuació castellera, amb la Colla Jove dels Castellers de Sitges, els Bordegassos de vilanova i la Colla Castellera de les Roquetes. Entre d'altres castells, la Jove de Sitges va descarregar el primer 3de7 aixecat per sota de la temporada, que consolida el seu gran moment de forma en les primeres setmanes de la temporada.

En la recta final de la Festa es va llegir el Parlament conjunt de la Plataforma Ciutadana per una escola inclusiva i del Col·lectiu de pares i el Col·lectiu de pares i mares del Garraf per una empresa inclusiva. Tot seguit es va fer la lectura del manifest que, entre d'altres punts, la plataforma recorda que “per a nosaltres, una societat i escola inclusiva serà possible quan tots siguem capaços de creure'ns per allò que luitem, quan siguem conscients que tots som diferents però alhora tos som iguals...”.

Ajt Sitges. 9ª Festa per una Societat Inclusiva

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament