VNG

Recapte d'aliments el 6 d'octubre

Per això la Mesa d'Entitats Socials de VNG, amb el suport de la Fundació Banc dels Aliments, ha organitzat un recapte d'aliments solidari amb la col·laboració de 10 supermercats de la ciutat.

La Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú està formada per 9 entitats: Càrites, Creu Roja, DINS Garraf, ATRA, Servei Habitatge Sant Joan, Fundació Casa d'Empara, Amics de la Gent Gran, Associació ALÈ, i Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG). A més, també en forma part l'Ajuntament de VNG a través de la Regidoria de Serveis Socials.

La Mesa té com a objectiu sumar esforços per millorar la resposta de les entitats en el seu treball diari de suport i atenció a les persones en situació de risc social.

A banda d'aquestes 9 entitats, l'ONCE i el Cercle Solidari de VNG també col·laboraran en el recapte aportant voluntariat, el que suma un total de 150 voluntaris repartits pels 10 establiments durant 10 hores.

La recollida es farà dissabte 6 d'octubre de 10 a 20h als següents supermercats adherits:

Caprabo amb Eroski (als supermercats del c. Dr. Fleming, 60-66; i de l'avinguda de Cubelles, 76); Simply (av. de la Metal·lúrgia s/n); Carrefour Express (c. de Josep Juliachs cantonada Av. Eduard Toldrà); Bon Preu (als supermercats de la rambla de la Pau 34-36, i del c. de Josep Coroleu, 52); JR Supermercats (als supermercats del c. de les Casernes, 26 i c. de Menéndez Pelayo, 11); i Condis (als supermercats de la plaça de Soler i Carbonell s/n, i de l'avinguda de Jaume Balmes, 33).

Els supermercats adherits col·laboren cedint un espai i part de la logística necessària per la campanya. Dins els establiments, els voluntaris s'adreçaran als seus clients per demanar que, voluntàriament, puguin comprar un producte i donar-lo al Banc.

Els clients dels supermercats podran deixar als voluntaris desplegats productes alimentaris per cobrir les necessitats bàsiques de les famílies necessitades, preferentment llaunes de conserva (tonyina, sardines,...) llegum cuit o cru, oli, paté, llet, sal, i sucre.

On aniran a parar els aliments?

Tots els aliments i productes recollits durant aquesta campanya es repartiran al Banc de Queviures de Vilanova i la Geltrú, que compta amb dos serveis de repartiment, gestionats per les entitats Càrites i Creu Roja, i que dóna alimentació bàsica durant tot l'any a persones i famílies de la nostra ciutat que es troben en una situació econòmica de molta dificultat.

Per garantir una distribució justa, els professionals dels Serveis Socials de l'Ajuntament són els que valoren totes les demandes i les situacions de necessitat, i per tant deriven les famílies per poder ser beneficiàries dels aliments del Banc.

Actualment Càrites i Creu Roja estan repartint aliments a 483 famílies de la ciutat. Durant tot l'any 2011 es va poder ajudar a 1.955 persones.

Recollida de roba infantil

El mateix dissabte 6 d'octubre la regidoria del Pla d'Equitat ha organitzat un punt de recollida de roba infantil, de 0 a 12 anys, usada, neta i en bon estat. Aquesta activitat es realitza en el marc de la V Festa de la lactància materna, que organitzen les entitats Alba Lactància Materna i Ai Mare!

El punt de recollida estarà situat a la plaça de les Cols, de les 11 del matí fins a la una del migdia.
Aquest és el segon any que es realitza aquesta experiència, després de l'èxit obtingut l'any passat en què es van recollir més de 12 saques grans de roba i sabates infantils.

La recollida compta amb la col·laboració de l'entitat Dins Garraf, empresa d'inserció sociolaboral. La roba es distribuirà a través de Serveis Socials i la botiga de roba que aquesta entitat gestiona i en la qual treballen persones amb problemes de reinserció social, que fan les tasques de rentar, planxar i empaquetar la roba.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!