Campanya de sensibilització

Sant Sadurní intentar reduir els actes incívics en la recollida porta a porta

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 05-05-2013 22:07 Lectures 779

La regidories de Medi Ambient, Via Pública i Governació, amb el suport de la Policia Local de Sant Sadurní, han endegat aquesta setmana una campanya de control i sensibilització per tal de reduir els actes incívics d’aquells veïns i veïnes que no participen correctament del sistema de recollida de residus domèstics porta a porta.

En el que portem de 2013 s’han registrat prop de 3.000 incidències entre bosses de residus domèstics dipositades a papereres, contenidors o zones no permeses, bosses dipositades fora de l’horari establert o que contenien una incorrecta separació de la fracció de residu.

Malgrat la consolidada implantació del model porta a porta a la vila i que situa Sant Sadurní com un dels municipis de Catalunya amb un percentatge més elevat de recollida selectiva dels seus residus, les actituds incíviques d’alguns veïns generen no només molèsties, brutícia o un empitjorament de l’estat de la via pública. Obliga també a l’Ajuntament a destinar més recursos humans i econòmics per tal de contrarestar els efectes d’aquestes accions incíviques, i que augmenten el cost de la recollida en aproximadament uns 30.000 euros cada l’any.

Des de l’Ajuntament es fa un crida a la responsabilitat i a fomentar una actitud cívica i sensible vers el reciclatge i la sostenibilitat i demana la col·laboració de tots els veïns i veïnes del municipi en la correcta selecció dels residus i el seguiment del model de recollida porta a porta.


Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No