Escoles Verdes

Infants concienciats del risc d'incendis forestals

El Grup d’Extinció d’Incendis Forestals col•labora amb el CEIP Les Cometes, de Llorenç del Penedès, a netejar la runa d’un bosc

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Grup d’Extinció d’Incendis Forestals (GEIF), de Vilafranca, va col•laborar el 2 de maig amb els alumnes de cicle mitjà del CEIP de Llorenç del Penedès Les Cometes en la neteja d’un bosc proper al centre educatiu, al costat de la carretera T-240, que va a la Bisbal del Penedès. L’activitat s’emmarcava en els actes per celebrar el 10è aniversari que fa que l’escola està adherida al programa d’Escoles Verdes, un distintiu de la Generalitat de Catalunya per promoure la sostenibilitat del medi ambient. Ha estat un primer contacte amb les escoles, on el GEIF vol continuar participant per conscienciar sobre el respecte la natura.

La neteja del bosc va començar amb una xerrada dels voluntaris del grup de prevenció i extinció d’incendis en la qual es va explicar on dipositarien cada deixalla seguint el mètode de recollida selectiva. En una hora i quart es va recollir una gran quantitat de residus entre els qual hi havia rajoles, una sabata, roba, un moble, bidons de plàstic, ampolles de plàstic i de metall i totxos. Tots els que van participar en la neteja, nens, mestres i tres membres del GEIF, es van sorprendre de com estava de brut el bosc.

El director del CEIP Les Cometes, Albert Rovira, va destacar que la presència del GEIF va ser “molt motivadora” pels alumnes, i va valorar que es deixés entrar al camió cisterna per conèixe’l com a premi a la bona feina. L’experiència va ser tan positiva que el director de l’escola va afirmar que, “si sorgeix l’oportunitat”, tornaran a comptar amb el suport del GEIF. De la seva banda, la responsable de les accions del centre com a Escola Verda, Paquita Sangüesa, que va ajudar també en la neteja del bosc, va quedar molt satisfeta del suport del GEIF, que els va aportar un valor afegit a l’activitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local