Contra els desnonaments

Possible intent de suïcidi a Vilanova per no poder pagar el lloguer

Un agent que estava fora de servei va rescatar la víctima quan estava a punt de llençar-se al buit

Bankia paralitza un desnonament després que mig centenar de membres de la PAH entrin a l’entitat

Redacció Vilanova i la Geltrú 16-05-2013 22:36 Lectures 1576

Un agent que estava fora de servei va salvar la vida aquest dimarts d’una dona quan estava a punt de llençar-se al buit des d’un pont de la Collada, segons han confirmat a Eix Diari fonts de la PAH Garraf. La dona, d’entre cinquanta i seixanta anys, i veïna de Vilanova, va ser localitzada “de pura casualitat” per aquest policia -que sembla que treballaria com a guàrdia urbà en una altra ciutat de la demarcació- i derivada posteriorment a la Policia Local de la capital del Garraf i serveis socials.

Segons les mateixes fonts, la dona hauria pres aquesta decisió per “la vergonya” que li suposava no poder pagar el lloguer del seu domicili, malauradament una sensació massa comuna en aquest tipus de tragèdies tant vigents actualment a l’Estat. A més de l’atenció que li està prestant serveis socials, des de la PAH també està ajudant la dona entregant-li menjar i atenent a les seves necessitats.

Precisament demà hi ha prevista una reunió entre l’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, i  representants de la Plataforma d’Afectats per Hipoteca al Garraf per parlar de la complicada situació que estan vivint molts vilanovins a causa dels desnonaments i la crisi econòmica, que estan portant a situacions tant límit com les sembla viscudes aquest darrer dimarts o a protestes com les que avui hi ha hagut a la seu de Bancaja.

Un error de l’advocada del banc

D’altra banda, mig centenar de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han entrat aquest dijous el matí a la seu de Bancaja (ara Bankia) de Vilanova per exigir l’aturada del procés de desnonament contra Mamen Santos, una veïna de la capital del Garraf sobre qui pesava una ordre de desallotjament per aquest 20 de maig, el quart que pateix en pocs mesos de diferència.

Segons la PAH del Garraf, el banc s’havia compromès amb la plataforma a aturar ja el procés, però, a l’hora de la veritat, aquest acord no constava en el jutjat d’instrucció número 4 de Vilanova, que mantenia la data de dilluns vinent com a dia indicat per procedir al desnonament. Per augmentar la pressió contra l’entitat, els membres de la plataforma, equipats amb sacs de dormir, tenien previst quedar-se a l’interior de l’oficina fins que l’advocada del banc els hi entregués un document oficial per escrit en el qual l’entitat afirmés clarament que el procés estava aturat.

Després d’uns minuts de tensió, en el que els mossos fins i tot han arribat a amenaçar de desallotjar els membres de la plataforma si així ho exigia el director de l’entitat, finalment la lletrada del banc ha admès, segons fonts de la PAH, que no havia traslladat al jutjat la notificació de paralitzar el procediment tal i com “suposadament” li havia demanat l’entitat. Un cop subsanat l’error, i amb la suspensió de la diligència del jutjat del desnonament, els membres de la plataforma han abadonat la seu de Bancaja.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament