nucli històric de Calafell

Comencen les obres dels carrers Torredembarra i Barceloneta, al Poble de Calafell

Es pavimentaran ambdós carrers i es renovaran tots els serveis urbanístics existents

Ajuntament de Calafell. Obres als carrers Torredembarra i Barceloneta de Calafell

Ajuntament de Calafell. Obres als carrers Torredembarra i Barceloneta de Calafell

L’Ajuntament de Calafell ha iniciat aquesta setmana  les obres dels carrers Torredembarra i Barceloneta, del Poble de Calafell. Aquestes obres consisteixen en la reurbanització d’aquests dos carrers, i la connexió del carrer Torredembarra amb el carrer Clos del Becu.

Tant el carrer Torredembarra com Barceloneta formen part del nucli històric de Calafell. Ambdós es troben actualment amb un estat de conservació força deficient, i amb els serveis molt antiquats. En aquest sentit, es pavimentaran ambdós carrers i es renovaran tots els serveis urbanístics existents: xarxa d’energia elèctrica, xarxa d’abastament d’aigua, xarxa de clavegueram d’aigües residuals, xarxa de distribució de gas natural, xarxa de telefonia, xarxa d’enllumenat públic. A més, es construirà una nova xarxa  de drenatge pluvial.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, considera que “aquestes obres beneficien considerablement els veïns, que veuen millorats els serveis, i també permeten renovar una de les principals entrades al nucli històric de Calafell, pel carrer Torredembarra, cosa que també pot afavorir l’entrada de visitants”.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde d’Obres Públiques, Manteniment i Medi Ambient, Rafel Solé, recorda que “les obres de remodelació dels carrers Torredembarra i Barceloneta formen part del Pla de Barris i també del Pla Director de Carrers de Calafell Poble, que l’Ajuntament va presentar ara fa un any”. Aquest Pla Director estableix els criteris a seguir a l’hora de dur a terme la reurbanització de carrers del nucli de Calafell Poble, tant d’aquells que preveu el Pla de Barris com d’altres que, degut al seu mal estat, requereixen una intervenció, de manera que tots tinguin una homogeneïtat. En aquest sentit, la reurbanització dels carrers Torredembarra i Barceloneta és el primer projecte que contempla aquest Pla Director, i posteriorment se n’executaran altres.

A més de reurbanitzar els carrers Torredembarra i Barcelona, l’Ajuntament de Calafell aprofitarà per incorporar dos passos de peatons a l’Avinguda Jaume Tobella, un davant del carrer Torredembarra i l’altre a Miramar Residencial. Aquesta era una reivindicació que els veïns de la zona venien reclamant des de feia temps, ja que molts d’ells es desplacen a peu per anar cap a la casa de colònies, situada a l’altra banda de l’avinguda Jaume Tobella, o també per anar al cementiri.

Les obres finalitzaran previsiblement el primer trimestre de 2014. Així mateix, mentre durin les obres els carrer Torredembarra i Barceloneta quedaran tallats al trànsit. L’Ajuntament de Calafell, en una reunió mantinguda la setmana passada, ja va comunicar als veïns de la zona quin és l’abast de les obres i quina afectació tindran.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!