Espai Natural Protegit

Sant Pere de Ribes vol que el Massís del Garraf sigui declarat Parc Natural

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes s’ha adherit al manifest que està promovent l’Ajuntament de Gavà

EIX. Espai Natural Protegit del Massís del Garraf

EIX. Espai Natural Protegit del Massís del Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes s’ha adherit al manifest que està promovent l’Ajuntament de Gavà i altres administracions i associacions per tal de sol•licitar la declaració de l’Espai Natural Protegit del Massís del Garraf com a Parc Natural.

L’equip de govern municipal va presentar una moció en el Ple del mes passat a instància del  Consell Municipal de Medi Ambient, que en la seva darrera reunió ja havia tractat aquest tema i acordà donar-hi suport, a més de fer-ne difusió per tal fomentar que tant entitats, associacions, partits polítics i també persones a títol individual s’hi adhereixin. La proposta va ser aprovada amb el suport dels grups municipals d’UM9, CiU-ViA, ICV-EUiA i l’abstenció del PSC i PP.

El document explica que al llarg dels darrers anys, la consolidació del Parc del Garraf com a oferta de proximitat de lleure i de contacte amb la natura per a milions de persones, i la constatació de l’enorme pressió que pateix aquest territori tant proper a la conurbació barcelonina, han palesat la necessitat d’incrementar la protecció d’aquest espai adoptant una figura de protecció de rang superior. Aquest fet està fonamentat en diverses propostes originades al voltant d’un important consens ciutadà, propostes que reclamen la declaració del Garraf com a Parc Natural d’acord amb la Llei d’Espais Naturals, i així ho demanen a la Generalitat de Catalunya.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local