Fem Civisme. Fem municipi

Calafell inicia una campanya per conscienciar sobre la tinença d'animals

Joan Olivella: 'volem sensibilitzar la població sobre aquest problemàtica que afecta greument la imatge del nostre municipi'

Redacció Calafell 08-04-2014 17:19 Lectures 619

Arxivat a:

Ajuntament de Calafell. Calafell inicia una campanya per conscienciar sobre la tinença d’animals

Ajuntament de Calafell. Calafell inicia una campanya per conscienciar sobre la tinença d’animals

L’Ajuntament de Calafell dedicarà el mes d’abril a fer una campanya sobre la tinença responsable d’animals. Aquesta acció, destinada principalment als propietaris de gossos, s’emmarca en la campanya “Fem Civisme. Fem municipi” que té com a lema principal “Tu ets el crack d’aquest equip”, i tindrà com a objectiu, en aquest cas, conscienciar especialment sobre la necessitat de recollir els excrements d’animals.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha afirmat que “volem sensibilitzar la població sobre aquest problemàtica que afecta greument la imatge del nostre municipi”. I tal i com ha recordat el regidor de Comunicació i Participació Ciutadana, Joaquim Vidal, “per dur a terme aquesta campanya necessitem la implicació de tots els ciutadans”.

La campanya sobre la tinença responsable d’animals inclourà 6 accions principals:

1/ Instal.lació de 20 “Toilekans”, destinats a la recollida d’excrements. En els toilekans es poden depositar els excrements, que prèviament s’hauran recollit dintre d’una bossa. S’instal.laran a les zones de més afluència, com són Calafell Platja i Segur Platja, i també en determinats carrers on s’han detectat més queixes per la presència d’excrements.

2/ Campanya per incentivar el cens d’animals
Els propietaris de gossos censats tenen a la seva disposició al Servei d’Atenció Ciutadana, de manera gratuïta, les bosses per a retirar les deposicions.
Com diu el regidor de Medi Ambient, José Antonio Jiménez, “tenir un cens és important perquè, per exemple, en cas de pèrdua podem saber de seguida qui és l’amo”.

3/ Instal.lació de 70 plaques informatives
S’instal.laran 50 plaques petites informant de les zones on els gossos no hi tenen accés. I també s’instal.laran 20 senyals verticals informant que és obligatori portar el gos lligat i netejar les deposicions.

4/ Instal.lació d’Urban Dogs, recol.lectors d’orines de gossos per a nuclis urbans. És un estructura d’acer que inclou un recinte on els gossos poden fer els orins i una paperera per a la recol.lecció d’excrements. A més, a la base dels Urban Dogs hi ha restes de poda que absorbeixen l’orina dels gossos, neutralitzen les olors, i formen un compost orgànic que es pot reutilitzar en parcs i jardins.

5/ Campanya informativa de la Policia Local
Tal i com ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Francisco Clavero, els agents locals informaran als ciutadans sobre allò que dicta l’Ordenança sobre la tinença d’animals. En aquest sentit, repartiran fulletons que informen als propietaris sobre qüestions com les relatives a la recollida d’excrements, als gossos potencialment perillosos o a l’obligació de censar els animals. Aquesta actuació preventiva s’acompanyarà posteriorment amb campanyes de control durant les quals seran sancionades aquelles actuacions que contravinguin l’ordenança. De tota manera, Francisco Clavero ha afirmat que “esperem que no calgui sancionar”.

6/ Edició d’un vídeo-anunci promocional de la campanya dirigida als propietaris de gossos, que es donarà a conèixer a través de les xarxes socials. En el vídeo s’escenifica una situació en què un ciutadà en un principi no recull els excrements del seu gos, però incitat per una altra ciutadana, acaba recollint-los.


Paral•lelament a l’actuació a peu de carrer, l’Ajuntament de Calafell ha dut a terme una acció informativa a la ciutadania, enviant-los unes cartes informatives on els dóna a conèixer els detalls de la campanya.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No