El pas de l'alta velocitat

Després de 8 anys, s'urbanitzarà la llosa de la via de Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca decideix iniciar els tràmits per aprovar el projecte d’urbanització de la llosa de la via

Es vol començar per una primera fase d’urbanització del passeig de Rafael Soler, i que connectarà definitivament els barris de la Girada i el Poble Nou

Ajuntament de Vilafranca. L'Ajuntament de Vilafranca decideix iniciar els tràmits per aprovar el projecte d'urbanització de la llosa de la via

Ajuntament de Vilafranca. L'Ajuntament de Vilafranca decideix iniciar els tràmits per aprovar el projecte d'urbanització de la llosa de la via

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el primer tinent d’alcalde, Francisco Romero, i el regidor d’Urbanisme, Josep M. Martí, han presentat el projecte executiu d’urbanització de la llosa de la via, basat en els criteris del procés de participació ciutadana endegat l’any 2006.

L’Ajuntament ha decidit tirar el projecte endavant, amb alguna modificació que respon a la divisió del projecte en fases autònomes de desenvolupament de l’obra. Segons ha explicat l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el projecte es tirarà finalment endavant en aquest moment “per un motiu fonamentalment econòmic. Aquest any tenim l’ajut de la Diputació de Barcelona que, amb  una aportació de 1.100.000 euros, ajuda de manera crucial a desenvolupar-lo. Ara abordem aquesta primera fase, però també ens permet pensar en la segona”.

Regull ha aprofitat per explicar que el procediment judicial amb ADIF es troba en estat avançat i, després de l’informe dels pèrits en el judici assenyala que, “creiem que la sentència pot ser favorable als veïns de Vilafranca”. L’Alcalde ha explicat que en el plantejament del projecte es contempla deixar una part sense obra, “necessària pels treballs de connexió amb la resta del futur cobriment fins el pont de Moja”.

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Francisco Romero, ha destacat que aquest projecte urbanístic és “el principal punt de l’acord de govern que vam signar. Aquesta obra és molt important per a la ciutat, i hem de posar-la en valor.” Romero ha insistit en la necessitat de plantejar l’obra “en fases autònomes, per ser executades a partir dels recursos que tinguem”.

Finalment, el regidor d’urbanisme, Josep M. Martí, ha explicat amb més detall les característiques de l’obra. Segons Martí, “desenvoluparem una primera fase que és la que correspon al passeig Rafael Soler, però cal dir que en tot el plantejament general es treballa en un esquema comú que inclou: aparcament, zona de jardí i zona d’esbarjo”.

Cal destacar, però, que en una propera fase es contempla una zona diàfana a l’alçada de l’estació de trens, just davant de façanes històriques, amb utilitats diverses: celebració de fires, actes, convencions, celebracions...

La part principal de l’obra respon a l’objectiu de “treure la frontera” entre els barris de la Girada i el Poble Nou, i connectar a través dels carrers Tossa de Mar i Germanor, els dos barris.

El regidor Martí ha destacat que “és molt important que se sàpiga que no només s’urbanitza la llosa, sinó que l’obra inclou el carrer, des de la vorera dels edificis fins a la llosa, inclosa.”

Els treballs d’urbanització del passeig Rafael Soler inclouen l’ampliació de les voreres, un carril de circulació, un carril d’aparcament, un carril bici i zona arbrada en el passeig, i entremig, un talús vegetal per compensar els diferents desnivells de la llosa existents.

Ara es donarà inici al procediment legal: exposició pública del projecte, període d’al·legacions, resolució d’al·legacions, i licitació de l’obra. El ple municipal celebrat ahir dimarts al vespre va aprovar la modificació del pressupost municipal que permetrà iniciar el projecte d’urbanització.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!