Mascotes

Vilanova crea un nou espai de lleure per a gossos a Baix-a-mar

L'Ajuntament condicionarà el solar de més de set mil metres quadrats i instal·larà una font, bancs, papereres i altres elements

Vilanova i la Geltrú disposarà d'un nou espai de lleure per a gossos al Parc de Baix a Mar, fruit d'un conveni de cessió temporal amb els propietaris del terreny, situat entre la rambla de la Pau i els carrers de la Boia i de l'Any dels Negats.

Actualment ja es disposa d'un espai d'esbarjo per a gossos ubicat al Parc de la Quadra d'Enveja. Malgrat això, a causa de les dimensions i densitat de la ciutat es feia necessari disposar d'un altre emplaçament. Amb aquest segon recinte es dóna resposta a una demanda reiterada per part dels propietaris d'animals de companyia, principalment de la zona de Baix-a-mar, alhora que es materialitza el compromís adquirit per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú en l'ordenança municipal sobre la tinença responsable d'animals.

Entre d'altres, l'espai té com a objectiu evitar conflictes de convivència entre els ciutadans i millorar la qualitat de vida dels gossos, procurant-los un lloc on no hagin d'anar lligats, puguin córrer i interaccionar amb altres individus. Tot sota la supervisió dels seus propietaris i sense perjudici del compliment de l'ordenança municipal.

L'alcaldessa Neus Lloveras ha visitat aquest matí l'espai acompanyada pel regidor d'Urbanisme Joan Giribet, i ha recordat que "si posem unes normes, hem de posar a disposició dels propietaris de gossos espais on puguin gaudir del seu esbarjo, per córrer, relacionar-se i fer exercici".

Un cop s'ha arribat a un acord amb els propietaris del solar, de 7.700 metres quadrats, per a una cessió temporal de l'espai, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú farà diverses actuacions de condicionament, com la revisió de la tanca i l'adequació dels trams malmesos, la retallada de l'herba i recollida de deixalles, l'arranjament de la porta d'entrada i la instal·lació de bancs i papereres. A més, aprofitant que dins el solar hi ha una presa d'aigua, s'instal·larà una font, i es col·locaran troncs de fusta i altres elements d'agility per a l'esbarjo dels gossos. També s'hi han posat rètols indicatius a l'entrada, i un rètol amb les normes d'ús de l'espai. La cessió de material ha anat a càrrec de les empreses Jardiland, Asserradora Campamà i Mago Urban.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú té censats actualment a l'ANICOM 2.075 gossos, nascuts entre el 2007 i el 2014, a banda dels gossos de més de 7 anys censats en la base de dades antiga. Aquest volum d'animals fa necessari que els seus propietaris disposin d'espais de lleure per poder garantir les seves necessitats naturals de córrer, saltar i desenvolupar activitats que requereixin despesa d'energia, que proporcionaran a l'animal una tranquil·litat i relaxació posterior.
 

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local