Nou passeig

Pere Regull: "Aquest any la llosa de la via canviarà el color gris pel color verd"

La primera fase de la cobertura del ferrocarril urbanitzarà el tram comprés entre el carrer de Tossa de Mar i el carrer de Cal Bolet

Ajuntament de Vilafranca. Visita del govern de Vilafranca a les obres del passeig Rafael Soler

Ajuntament de Vilafranca. Visita del govern de Vilafranca a les obres del passeig Rafael Soler

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pel regidor d’Urbanisme, Josep M. Martí, i el tinent d’alcalde Jordi Solà, ha visitat aquest matí les obres de nova urbanització del passeig de Rafael Soler, que van començar just passades les festes de Nadal. Regull explicava que es tracta de la primera fase d’urbanització del nou espai generat amb la cobertura del ferrocarril i el seu entorn més pròxim i en concret s’urbanitzarà el tram comprés entre el carrer de Tossa de Mar i el carrer de Cal Bolet, també es prolongaran els carrers de Tossa de Mar i de la Germanor sobre la llosa del ferrocarril i s’adequarà provisionalment de la llosa de cobertura tocant al passeig. L’Alcalde reconeixia que el passeig Rafael Soler “necessitava un canvi després de molts anys en precari arran de les obres de cobertura de les vies. Ara abordem una urbanització amb tota l’amplitud des de les façanes dels edificis del passeig fins a la llosa mateixa”.

Així es redimensionen els espais actuals sense variar substancialment les seves prestacions tant de trànsit com d'aparcament per poder aconseguir unes voreres més amples, es manté una línia d’arbrat a la vorera de les façanes, un vial d’un sol sentit com actualment i es genera un passeig arbrat a l’altre costat del carrer, on hi haurà un carril bici.

“A banda d’obtenir un nou passeig Rafael Soler, aquest any la llosa de la via canviarà el color gris pel color verd, ja que adequarem provisionalment la superfície amb zones de gespa que conformaran una zona de passeig i de lleure entre el Poble Nou i la Girada. Estem pendents només d’un tràmit administratiu que ens autoritzi l’entrada a la llosa”, afirmava Pere Regull.

L’Alcalde ha fet referència també a l’altre tema pendent com és la cobertura del tram descobert des del carrer Tossa de Mar al pont de Moja. “Que hàgim abordat el projecte del passeig Rafael Soler no vol dir que ens hàgim oblidat de tapar el tram descobert. Hi ha negociacions obertes amb Madrid i confiem que d’aquí a pocs mesos ADIF tingui una proposta sobre la taula per ensenyar-nos”, comentava l’alcalde. “També tenim pendent tancar el conveni que vinculi pagaments a resolució de totes aquelles qüestions que no estan solventades”, recordava.

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Josep M. Martí, explicava que les obres d’aquest tram del passeig Rafael Soler i de la llosa de la via tenen una durada aproximada de 9 mesos i posteriorment es preveu abordar l’habilitació de dues zones d’estacionament sobre la llosa prop de les estacions de tren i d’autobusos.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!