Flash

L'Institut d'Estudis Catalans guardona el catalanòfil anglès Alan Yates i l'historiador gironí Antoni Simon


El prestigiós catalanòfil anglès Alan Yates rebrà avui, juntament amb altres figures destacades de la ciència i la cultura catalana, un dels premis de l'Institut que s'atorguen amb motiu de Sant Jordi. Yates, autor d'obres com Teach yourself catalan (1975), membre de l'Associació Internacional de la Llengua i Literatura Catalanes i professor en diverses edicions de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent, rebrà el premi internacional Catalonia que s'atorga a investigadors estrangers que hagin centrat la seva obra en l'estudi de qualsevol aspecte de la cultura catalana. Altres figures guardonades són l'historiador gironí Antoni Simon i Tarrés, que rebrà el premi Prat de la Riba 2003 per l'estudi Els orígens ideològics de la Revolució Catalana de 1640, i la lleidatana M. Salomé Ribes Amorós, que rep el premi Pompeu Fabra de Gramàtica 2003. Yates, que ha estat catedràtic de català durant 30 anys a la Universitat anglesa de Sheffield, rebrà el XXXII premi internacional Catalonia, dotat amb 6.000 euros, en reconeixement a la seva tasca i dedicació a la cultura catalana des de l'estranger.
A part de l'historiador gironí Antoni Simon i Tarrés i de la lleidatana M. Salomé Ribes Amorós, els altres premiats són el barceloní Joan Martínez Alier, premi de Medi Ambient; els sabadellencs Miquel Pérez Latre i Anna Collado Miguens, premis Joan Reglà d'Història Moderna i Rafael Campalans de Ciències de l'Enginyeria, respectivament; la barcelonina Àngels Longán Seminago, premi Institut d'Estudis Catalans d'Ecologia; el vilafranquí Raimon Rubires i Ferrer, premi Antoni de Martí i Franquès de Ciències Químiques; el barceloní Ramon Alcoberro i Pericay, premi Joaquim Carreras i Artau de Filosofia; el barceloní Josep Maria Fusté i Miquela, premi Duran i Bas de Dret, i els valencians Anna Isabel Peirats Navarro, premi Milà i Fontanals d'Història Literària, Jaume Albero i Poveda, premi Mercè Rodoreda, i Fuensanta Andreu-Vaillo, Vicent Caselles Costa i J
osé Manuel Mazón Ruiz, premi Ferran Sunyer i Balaguer.
L'acte de lliurament dels guardons se celebrarà a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans avui a les sis de la tarda. La convocatòria d'aquest any ha reunit un total de 36 premis: quinze d'atorgats per l'IEC i les seves seccions i/o societats; quatre atorgats en col·laboració amb fundacions; onze premis adreçats a estudiants atorgats per les Societats Filials de l'IEC, i sis Borses d'Estudis.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local