Procés urbanitzador

Canyelles millora al clavegueram de Vora Sitges

S'intervindrà en el recorregut final del clavegueram dels carrers Montgrós, Mirador i Bona Vista

Redacció Canyelles 24-02-2015 12:00 Lectures 991

Arxivat a:

Ajuntament de Canyelles. Canyelles millora al clavegueram de Vora Sitges

Ajuntament de Canyelles. Canyelles millora al clavegueram de Vora Sitges

Històricament, el clavegueram de Vora Sitges ha presentat algunes deficiències importants. Per tal de donar compliment a la legislació ambiental vigent es imprescindible anar implantant solucions definitives.

Atès que, ara mateix, el procés urbanitzador de Vora Sitges, que hagués solucionat definitivament les esmentades deficiències, es troba aturat, s’han hagut d’articular camins d’actuació i finançament alternatius que facin possible la implantació de les solucions escaients.

Atès que les condicions de la concessió externa del servei integral de l’aigua – aigua i clavegueram - cap a l’empresa SOREA, permeten que, amb determinades condicions, l’adjudicatària tiri endavant el desenvolupament avançat de parts concretes de processos d’urbanització pendents d’executar, finalment serà mitjançant la concessió que es podrà desencallar i donar solució a les dites mancances.

En aquest sentit, les obres a desenvolupar consistiran en condicionar el recorregut final del clavegueram dels carrers Montgrós, Mirador i Bona Vista. Concretament, es farà nou tot un tram del clavegueram, que està malmès, amb la construcció d’un pou de recollida, al seu punt més baix, que incorpora un sistema de bombeig que mitjançant una canonada trasllada les aigües brutes recollides al pou fins a un punt elevat del carrer Bona Vista, des del qual les aigües ja puguin lliscar naturalment fins a l’estació depuradora – EDAR- per al seu tractament i posterior retorn al medi.

A més a més, es condicionarà, també, el clavegueram de l’altre vessant del carrer de Montgrós – cap al Fondal de Probí - donant sortida a les aigües brutes d’aquell sector mitjançant similar solució tècnica i constructiva que la que ja s’ha explicat.

Entre aquestes dues actuacions i la primera que, recordem, va consistir en la implantació d’una nova EDAR, quedaran reparades definitivament unes deficiències històriques que comprometien el correcte funcionament ambiental del clavegueram de Vora Sitges.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No