Arbres autòctons

Voluntaris de Vilanova s'encarreguen de la repoblació forestal a l 'Ortoll

Aquesta acció s'emmarca en un seguit de propostes de diferents entitats per tal d'aconseguir que sigui un espai natural protegit

Mike Alentorn. Repoblació forestal a l ’Ortoll

Mike Alentorn. Repoblació forestal a l ’Ortoll

Voluntaris convocats per la Plataforma Ortoll – Sant Gervasi han realitzat aquest diumenge una important tasca de reforestació a la zona del Turó del Sèu, molt a prop del desaparegut Corral de la Miqueta.

L’acte es desenvolupà durant un matí assolellat i primaveral, va comptar amb la col·laboració de més d’una seixantena de persones i de diverses entitats locals que varen replantar més 50 exemplars d'arbres autòctons (alzines, llorers, garrofers, pins pinyoners).

Durant la jornada, membres del "Circle Squared Foundation" van experimentar sobre el terreny amb un adob de boïc, consistent a utilitzar llenya seca i de brossa coberta de terra, que una vegada cremada i aigualida s’escampa com a adob, aportant nutrients i humitat a la terra. Aquest tipus d'adob sostenible, garanteix una millor protecció a llarg termini del sòl i és òptim en la gestió preventiva d'incendis forestals.

Aquesta acció s'emmarca en un seguit de propostes que s'estan duent a terme per part de diferents entitats vilanovines per tal d'aconseguir que aquest espai verd esdevingui d'una vegada per totes en un espai natural protegit i potenciar alhora un pol turístic de qualitat per la comarca.

Fotos i Vídeo: Mike Alentorn

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!