Arbres autòctons

Voluntaris de Vilanova s'encarreguen de la repoblació forestal a l 'Ortoll

Aquesta acció s'emmarca en un seguit de propostes de diferents entitats per tal d'aconseguir que sigui un espai natural protegit

Redacció Vilanova i la Geltrú 18-03-2015 17:22 Lectures 1522

Voluntaris convocats per la Plataforma Ortoll – Sant Gervasi han realitzat aquest diumenge una important tasca de reforestació a la zona del Turó del Sèu, molt a prop del desaparegut Corral de la Miqueta.

L’acte es desenvolupà durant un matí assolellat i primaveral, va comptar amb la col·laboració de més d’una seixantena de persones i de diverses entitats locals que varen replantar més 50 exemplars d'arbres autòctons (alzines, llorers, garrofers, pins pinyoners).

Durant la jornada, membres del "Circle Squared Foundation" van experimentar sobre el terreny amb un adob de boïc, consistent a utilitzar llenya seca i de brossa coberta de terra, que una vegada cremada i aigualida s’escampa com a adob, aportant nutrients i humitat a la terra. Aquest tipus d'adob sostenible, garanteix una millor protecció a llarg termini del sòl i és òptim en la gestió preventiva d'incendis forestals.

Aquesta acció s'emmarca en un seguit de propostes que s'estan duent a terme per part de diferents entitats vilanovines per tal d'aconseguir que aquest espai verd esdevingui d'una vegada per totes en un espai natural protegit i potenciar alhora un pol turístic de qualitat per la comarca.

Fotos i Vídeo: Mike Alentorn

Mike Alentorn. Repoblació forestal a l ’Ortoll Repoblació forestal a l ’Ortoll Repoblació forestal a l ’Ortoll Repoblació forestal a l ’Ortoll Repoblació forestal a l ’Ortoll

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No