Vegueria Penedès

Deu anys de lluita per demostrar que "el Penedès era possible"

Vilanova acull una de les presentacions del llibre que recull els deu anys de feina de la Plataforma per una Vegueria Pròpia

Ajuntament de Vilanova. Es presenta el llibre 'El Penedès era possible' al Foment Vilanoví

Ajuntament de Vilanova. Es presenta el llibre 'El Penedès era possible' al Foment Vilanoví

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

'El Penedès era possible' és el títol del llibre que la Plataforma per una Vegueria Pròpia ha editat en motiu del desè aniversari de la constitució d'aquesta entitat. Dimecres al vespre, el Foment Vilanoví va acollir la presentació del llibre i del mapa 'Àmbit de la Vegueria Penedès' a escala 1:150.000 on hi s'hi poden trobar els 72 municipis i les 4 comarques (Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf) que actualment ja conformen un Àmbit de Planificació.

L'acte va comptar amb la participació de l'alcaldessa de la Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i amb una representació de les persones que han col·laborat en la redacció d'alguns dels continguts. En concret es va demanar a 40 persones de les quatre comarques que opinessin sobre el futur d'aquest territori des de diferents punts de vista. Ariadna Llorens; Ton Dalmau; Bienve Moya; Josep Olivella; Joan Raventós; Esteve Molero i Manel Cervera han estat alguns dels que han col·laborat aportant la seva visió sobre el futur del territori des d'àmbits com la universitat, el talent i el coneixement; les monedes socials i els sistemes econòmics locals; la cultura popular i la festa; la delimitació i protecció del territori; l'orografia; la música i les imatges, que han quedat plasmades en un dels apartats d'aquest llibre en forma de 72 postals dels 72 municipis que conformen aquest àmbit.

En la presentació de 'El Penedès era possible' hi va participar també el president de l'Institut d'Estudis Penedesencs, Albert Tubau i el president de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, Fèlix Simon qui va relatar la història d'aquesta entitat des dels inicis fa una dècada. Segons Fèlix Simon, "fa deu anys érem pocs els tossuts que teníem les idees clares i ara ja som milers". Per la seva banda, Albert Tubau va fer referència durant la seva intervenció al fet que el llibre 'El Penedès era possible' es presentés el mateix dia que el Parlament de Catalunya va aprovar una nova comarca: El Moianès. Per a Albert Tubau, "això vol dir que els canvis són possibles i de vegades fins i tot són fàcils".

Per la seva banda, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras va fer referència a l'essència d'aquest llibre que "recull no només els deus anys d'existència de l'entitat sinó també una reivindicació de la identitat penedesenca, la seva història, cultura, paisatge, economia i societat". Per a l'alcaldessa Lloveras, "després de 10 anys de feina i havent aconseguit un primer pas, el reconeixement com a 'Àmbit de planificació territorial' vull mostrar el meu convenciment sobre el fet que la vegueria serà una realitat".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local