Preparant l'estiu

Comencen les aportació de sorra a les platges de Sitges

L’actuació del Ministeri ha permès mantenir la sorra a les platges més afectades de Sitges per les dinàmiques del litoral

Redacció Sitges 05-06-2015 9:42 Lectures 1304
Ajuntament de Sitges. Comencen les aportacions de sorra a les platges de Sitges

Ajuntament de Sitges. Comencen les aportacions de sorra a les platges de Sitges

Les platges més afectades per les dinàmiques del litoral, la platja Riera Xica, la platja de la Bassa Rodona, la de Garraf i de Sant Sebastià, han rebut una aportació de sorra 50.000m3. L’excés de sorra que prové de les bocanes dels ports Ginesta i de Garraf, que suposa un problema de seguretat per a la navegació, s’ha destinat a aquestes quatre platges per crear base de platja i evitar que amb els temporals la sorra se’n vagi.

El pressupost de l’actuació ha estat de 340.000 euros que provenen del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Les aportacions de sorra s’han fet mitjançant un sistema de draga que ha funcionat les 24 hores del dia per accelerar l’actuació i evitar afectacions pels banyistes, tot i que de forma puntual s’ha hagut de tancar la platja de Sant Sebastià per finalitzar la feina en aquesta zona.

El Ministeri ha dut a terme un pla de gestió mediambiental basat en el seguiment, el control i la vigilància dels treballs d’extracció i aportació de sorra, i de control de qualitat de l’aigua. Les operacions de dragat s’han fet en compliment a les normatives vigents. Entre les tasques de control, hi ha l’anàlisi dels paràmetres fisicoquímics i microbiològics i en tots els casos han estat per sota del límit marcat per les normes de referència. Durant els dragats, s’ha dut a terme també la vigilància de la presència de restes arqueològiques amb arqueòlegs marins per verificar qualsevol troballa que s’hagués pogut detectar.

L’actuació va començar a mitjans del mes de maig i acabarà aquest divendres.

Paral·lelament, el Ministeri arranjarà aquest estiu els espigons de Terramar, de la platja de les Anquines, que es trobaven molt malmesos. També està previst que es liciti la prova pilot de protecció del litoral sitgetà que es farà a la platja de Sant Sebastià.
 


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres