Reciclatge

'A Vilanova i la Geltrú, apostem pel reciclatge' nova campanya sobre la recollida de residus

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú fa difusió dels nous residus que es poden lliurar al Punt Net i Deixalleria mòbil

'A Vilanova i la Geltrú, apostem pel reciclatge' nova campanya sobre la recollida de residus. EIX

'A Vilanova i la Geltrú, apostem pel reciclatge' nova campanya sobre la recollida de residus. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

'A Vilanova i la Geltrú, apostem pel reciclatge'. Aquest és l'eslògan de la campanya que posa en marxa l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb l'objectiu d'informar de les novetats en la recollida de residus al Punt Net i a la Deixalleria mòbil. A partir d'ara ja es poden dipositar els residus de càpsules de cafè mentre que es demana que els medicaments siguin dipositats als punts SIGRE de recollida, ubicats a les farmàcies de la ciutat. Al web municipal www.vilanova.cat es pot consultar el llistat de residus que es poden lliurar al Punt Net i a la Deixalleria mòbil així com la normativa que regula les bonificacions en el rebut de la brossa.

D'altra banda, l'eslògan de la campanya 'A Vilanova i la Geltrú, apostem pel reciclatge' vol fer evident i reconèixer la implicació de la ciutadania en la recollida selectiva de residus en origen. Recentment la Generalitat de Catalunya ha lliurat un reconeixement a la capital del Garraf com a millor municipi català, de més de 50.000 habitants, en la recollida selectiva de vidre. Però, tal i com ha destacat el regidor de Mobilitat, Serveis Viaris i Projectes, Joan Giribet, "a Vilanova i la Geltrú també reciclem molt i molt bé altres residus". En aquest sentit, segons les dades publicades per l'Agència Catalana de Residus "la capital del Garraf se situa en tercer lloc del rànquing de municipis de més 50.000 habitants que millor reciclen". Així mateix, el regidor Giribet ha explicat que "Vilanova i la Geltrú tot i ser el municipi de la comarca amb major població és també la localitat que menys residus genera". Segons dades de 2014, la capital del Garraf genera 1,39 kg de residus per habitant i dia, una xifra molt propera a la mitjana catalana que se situa en 1,33 kg per habitant i dia. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local