La unanimitat, descartada

El govern justifica els canvis al Consorci de l'Eixample Nord perquè funcioni amb “agilitat”

La composició de l'organisme d'aprovarà “amb el màxim consens possible” a partir del setembre, segons CiU i el PSC

Míriam de Lamo Vilanova i la Geltrú 28-07-2015 21:57 Lectures 1284

La composició del Consorci de l'Eixample Nord s'aprovarà a partir del setembre per cercar “el màxim consens” i per aconseguir que funcioni amb “agilitat”, segons el govern de Vilanova. La setmana passada, la CUP va denunciar públicament “la proposta del govern sociovergent de substituir els cinc consellers actuals, un per cada grup del ple, per cinc regidors del govern”, un fet que per al grup demostra que CiU i el PSC “volen tornar a l’opacitat” sobre el desenvolupament urbanístic del sector.

Al ple d'ahir dilluns va retirar-se aquest punt previst a l'ordre del dia, amb l'objectiu  de buscar “una fòrmula definitiva que s'adoptarà per majoria del ple”, segons el primer tinent d'alcalde, Juan Luis Ruiz (PSC). “Un informe del secretari diu que l'alcaldessa pot nomenar directament els representants del consorci”, ha destacat Ruiz en una roda de premsa de valoració del ple, aquest dimarts. Per al representant del PSC, però, “aquesta no és la voluntat del govern”, que vol “que hi hagi el màxim consens possible” en l'elecció dels representants del ple municipal al consorci.

La unanimitat, descartada

“Hem de madurar encara més el diàleg sobre aquest tema, hi ha aspectes en els que no estem d'acord tots”, ha assegurat l'alcaldessa, Neus Lloveras. Malgrat aquesta voluntat de trobar “el màxim consens”, tant Lloveras com Ruiz han deixat clar que no haurà “unanimitat”. “El que volem és trobar agilitat en el consorci”, ha afegit l'alcaldessa, subratllant que el govern no vol que es creïn impediments a l'hora de “tirar endavant el POUM”. Per a Lloveras, ara per ara “s'està treballant per donar al consorci una forma més efectiva”.

Segons Juan Luis Ruiz, el funcionament del consorci, integrat per cinc representants de la Generalitat de Catalunya i cinc més de l'Ajuntament de Vilanova, preveu que hi hagi “un criteri d'unanimitat entre administracions, no entre partits polítics, perquè tothom té la seva opinió al respecte”.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No