Subirats-Vilafranca

El Consell Comarcal del Baix Penedès lluitarà per l’intercanviador de trens a l’Arboç

La presidenta del Consell Comarcal, Eva Serramià, creu que ‘no es pot deixar perdre aquest tren’, ja que suposarien ‘oportunitats de negoci per la comarca’

Redacció L'Arboç 02-11-2015 1:07 Lectures 2673
El Consell Comarcal del Baix Penedès lluitarà per l’intercanviador de trens a l’Arboç. CC Baix Penedès

El Consell Comarcal del Baix Penedès lluitarà per l’intercanviador de trens a l’Arboç. CC Baix Penedès

El Consell Comarcal del Baix Penedès està decidit a lluitar per tal que l’intercanviador de trens es faci a l’Arboç. L’organisme vol apostar pel territori, i sobretot per la seva futura projecció empresarial, i ho fa presentant les al·legacions a Foment sobre  l’Estudi de Rendibilitat del Projecte de connexió entre la xarxa ferroviària convencional i la Línia d’Alta Velocitat. Segons apunta la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, ‘no es pot deixar perdre aquest tren’, ja que suposarien ‘oportunitats de negoci per la comarca’.

Si prosperés aquesta opció, l’Arboç seria el punt on els trens podrien continuar circulant amb ample de via europeu. Una oportunitat pel transport de mercaderies i també de passatgers, com apunta l’alcalde de l’Arboç, Joan Sans.

El doctor en geografia, Jaume Casañas, creu que si l'intercanviador es posa a La Secuita, ‘significarà que l'estació de Sant Vicenç de Calders perdria els trens de mitja distància que hi circulen’, amb el qual només rebria les línies de Rodalies de Barcelona i Tarragona. Trens de mitja distància com l'Euromed o el Catalunya Exprés ja no circularien per aquesta via.

Més arguments a favor de l’intercanviador són, segons la presidenta del Consell, ‘l’estalvi econòmic i de temps que tindrien els trens’.
Un cop lliurades les al·legacions per part del Consell Comarcal, el Ministeri de Foment les tindrà sobre la taula abans de donar per bo l’estudi informatiu de la connexió entre la xarxa convencional i la Línia d’Alta velocitat, que també podria fer-se a Subirats-Vilafranca. No obstant, el Ministeri no confia en aquestes ubicacions al·legant ‘insuficient massa de viatgers’.

Tant el Consell Comarcal baixpenedesenc com alguns ajuntaments que recolzen aquesta petició confien que el lloc on s’ubiqués l’intercanviador podria comptar a  la llarga  amb una estació per a passatgers.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No