Xarxa ferroviària

L’Ajuntament de l’Arboç presenta al·legacions al projecte d’intercanviador ferroviari

Incideixen en aspectes com el drenatge, la contaminació acústica, les repercussions que l’augment de circulació de trens pot generar en l’estació de l’Arboç, o les incidències en el nucli de Puigmoltó

Imatge d’arxiu de l’estació de l’Arboç . EIX

Imatge d’arxiu de l’estació de l’Arboç . EIX

El Ministeri de Foment va iniciar el passat dimecres 23 de setembre el procés d’informació pública de l’estudi informatiu del projecte de connexió de la xarxa ferroviària convencional amb la línia d’alta velocitat entre Madrid i Barcelona.

Un projecte que permetrà noves opcions d’explotació combinada utilitzant les xarxes d’alta velocitat i la línia convencional, i que s’ha d’executar al municipi de l’Arboç, tot i que, segons Foment no és econòmicament viable.

L’Ajuntament de l’Arboç, després d’analitzar el projecte en detall, i valorar-ne els efectes positius que tindrà socioeconòmicament sobre el territori, s’hi ha posicionat clarament a favor i presentarà al Ministeri de Foment un seguit d’al·legacions enfocades a millorar el projecte inicial subsanant certes qüestions tècniques que no es tenien suficientment en compte. Les al·legacions presentades incideixen en aspectes com el drenatge, la contaminació acústica, les repercussions que l’augment de circulació de trens pot generar en l’estació de l’Arboç, o les incidències en el nucli de Puigmoltó.

L’Ajuntament de l’Arboç, en coordinació amb el Consell Comarcal del Baix Penedès, defensarà aquesta important inversió en el territori i vetllarà per tal que optimitzi la generació de sinergies positives i repercuteixi favorablement en el teixit socioeconòmic de la vila i del Penedès.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!



Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!