Ple municipal

El govern de Vilanova defensa que els canvis al Consorci de l'Eixample Nord són per desbloquejar la situació

CiU i PSC destaquen que la modificació aprovada al ple municipal permetrà que totes les formacions tinguin representació

Redacció Vilanova i la Geltrú 03-11-2015 23:39 Lectures 1238
Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz. Ajuntament de Vilanova

Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz. Ajuntament de Vilanova

El Ple de l'Ajuntament de dilluns va aprovar un canvi en el nomenament de representants municipals al Consorci de l'Eixample Nord. Aquest canvi substitueix un regidor de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) per un regidor del Partit Popular (PP). L'objectiu d'aquesta modificació és poder desbloquejar la reforma del Consorci per tal de fer que tots els grups polítics municipals hi tinguin representació i que el sistema de presa de decisions passi a ser per majoria del 75% dels vots.

El portaveu del Govern, Juan Luís Ruiz, ha volgut destacar que "s'ha desencallat l'Eixample. Ahir es va garantir que tots els grups tindran representació. Vivíem una situació de paràlisi, de bloqueig per part d'un grup basant-se en el criteri de la unanimitat". Ruiz ha volgut també desmentir algunes afirmacions que es van fer en el Ple. "Es va afirmar coses que no són certes. Que s'hagi exclòs algú no és veritat. Gràcies a la modificació d'ahir tots els grups estaran representats" afirma el portaveu del Govern. "Dir que l'Incasòl decidirà és fals, es necessita el 75% dels vots dins del Consorci i després el Ple continua sent sobirà" ha explicat Juan Luís Ruiz.

L'alcaldessa, Neus Lloveras, també ha parlat de l'aprovació d'ahir per posar en relleu que "ara es podrà començar a treballar en el planejament". Lloveras puntualitza que "ahir es canviava la representació de l'Ajuntament, que passa de cinc consellers a set, i el sistema de votació, que ara serà de vot ponderat. Només això, res més."

Aquest punt de l'ordre del dia va provocar l'abandonament de la sessió per part dels regidors i regidores de la CUP i SOM VNG. L'alcaldessa creu que "allò va ser una escenificació preparada per donar a entendre una altra cosa. No s'exclou a ningú, tot el contrari". Juan Luís Ruiz, per la seva banda lamenta la situació i afirma que "no hi ha actitud més democràtica que acceptar que es faci el que aprova la majoria. És l'opinió de 18 regidors d'un total de 25. El vot de cada grup serà en funció de la representativitat que li han atorgat els ciutadans".

Els representants del govern municipal han explicat que la constitució del Consorci de l'Eixample Nord per tal de fer la modificació dels estatuts es farà el més breument possible.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament