Infraestructures viàries

El carril bici i de vianants de Moja a Vilafranca el farà la Diputació entre 2016 i 2017

El diputat Jordi Fàbregas així ho confirmava a representants dels ajuntaments d’Olèrdola i Vilafranca

Redacció Olèrdola 07-11-2015 9:27 Lectures 1223
En la reunió amb el diputat hi participaven l'alcalde, Lucas Ramírez; i el regidor d'urbanisme, Juanma Samblás. Ajuntament d'Olèrdola

En la reunió amb el diputat hi participaven l'alcalde, Lucas Ramírez; i el regidor d'urbanisme, Juanma Samblás. Ajuntament d'Olèrdola

Fins ara era un projecte llargament perseguit i en mesos podria ser una realitat. El camí per a vianants i bicicletes que unirà Moja i Vilafranca el farà la Diputació de Barcelona entre 2016 i 2017. Així ho confirmava Jordi Fàbregas, diputat  d’Infraestructures viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, en una reunió que la setmana passada mantenia al Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb representants tècnics i polítics dels ajuntaments d’Olèrdola i de Vilafranca, entre  els quals hi havia l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez; el regidor d’urbanisme d’Olèrdola, Juanma Samblás; i el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Josep Maria Martí.

Lucas Ramírez destacava que la trobada havia estat molt positiva i posava l’accent en aquest compromís assumit per la Diputació de fer aquest carril bici i de vianants . 

Juanma Samblás confirmava que durant la reunió el diputat havia anunciat que la Diputació tenia la voluntat d’iniciar i executar les obres entre 2016 i 2017. Pel regidor d’urbanisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, la Dipitació de Barcelona hauria tingut molt en comte el treball compartit entre els dos ajuntaments implicats en aquesta obra. 

El projecte de carril bici i de vianants ja el va redactar la Diputació, amb les aportacions dels dos municipis. La inversió necessària s’estima que podria arribar als 450.000 euros, quantitat que assumiria íntegrament la Diputació. Luacs Ramírez explicava que aquest camí millorarà la seguretat en els desplaçaments a peu i en bici entre Moja i Vilafranca i reforçarà la relació entre les dues poblacions. 

Segons l’avantprojecte, el camí per a vianants i bicicletes tindrà una amplada de 2 metres i 10 centímetres en gairebé tot el seu recorregut. El passeig estarà separat de la carretera amb les biones existents, revestides de fusta. El tram del pont de la carretera n340 serà més estret i tindrà una amplada d’1 metre i 80 centímetres; mentre que el tram del pont de l’autopista passarà a ser d’un metre i 30 centímetres d’amplada, per resoldre així la principal dificultat tècnica del projecte.

El carril s’iniciarà a Vilafranca, en la rotonda que connecta la carretera Bv 2119 amb la Ronda de Mar. Es preveu que el seu accés a Moja es faci habilitant, amb una pendent suau, un antic camí existent davant la zona de desballestament de cotxes, sota de l’àrea d’emergències de contenidors. En tot el seu recorregut, de prop de 1.400 metres, només hi haurà un únic punt d’intersecció del carril amb una via per a vehicles, que serà la incorporació a la carretera BV2119 del camí asfaltat que prové del carrer del Camp, des de l’àrea d’emergència. En aquest encreuament,  s’hi preveu fer un pas elevant de vianants.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No