PPU1

L'Ajuntament de Sitges obté el sòl necessari per a habitatges de protecció oficial

El govern aprova la proposta de reparcel·lació com a pas previ al desenvolupament urbà del PPU1 que afecta a La Plana, Vallpineda i Santa Bàrbara

L'Ajuntament de Sitges obté el sòl necessari per a habitatges de protecció oficial. Ajuntament de Sitges

L'Ajuntament de Sitges obté el sòl necessari per a habitatges de protecció oficial. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Govern ha aprovat avui en Junta de Govern Local la proposta de reparcel·lació presentada per la Junta de Compensació en relació al Pla Parcial Urbanístic PPU1, corresponent a l'àmbit de La Plana, Vallpineda i Santa Bàrbara. Com a resultat de la cessió obligatòria del 10% de l'aprofitament urbà privat, l'Ajuntament de Sitges disposa ja del sòl urbanitzable per fer possible la construcció d'habitatges de protecció oficial. Aquest sòl suma un total de 32.690 m2 que es destinaran a la construcció de fins a un màxim de 650 habitatges en els propers anys.

Les conclusions del Pla Local de l'Habitatge de Sitges establiran el número d'habitatges que es podran construir en el temps, en funció de la demanda existent i els moviments de població, sempre deixant una previsió de sòl per al futur.

Per al regidor de Territori, Sostenibilitat i Habitatge, Jordi Mas, “la previsió immediata és la d'iniciar el desenvolupament urbà corresponent a les parcel·les on estan previstos els habitatges de protecció oficial, a l'extrem est de la zona, propera a La Bóvila, i per donar resposta a la demanda social dels joves i la gent gran”. Per al regidor, amb l’aprovació d’avui “s’assoleix un pas més” en un procés de desenvolupament urbà que va arrencar fa anys i que condiciona el disseny de la vila.


El futur desenvolupament urbà de la zona comptarà amb nous parcs, equipaments i vies de comunicació

Després del procés negociador entre propietaris i les adjudicacions de les parcel·les resultants, que fixa les obligacions i càrregues, el Govern ha aprovat la proposta de reparcel·lació, com a pas previ per al futur desenvolupament de la zona de la Plana, Sant Bàrbara i Vallpineda, on s’hi podran construir vivendes unifamiliars i plurifamiliars.

Com a resultat de les cessions obligatòries que estableix la Llei d’Urbanisme, tant per a xarxa viària i vianants, reserva d’equipaments i zones verdes, l'Ajuntament de Sitges obté el sòl necessari per a destinar-lo a la creació de zones verdes, espai per a equipaments a l’antiga plana oest i a Can Milà, i un gran parc al nord llindant amb Santa Bàrbara i al bosc de Can Bruguera.

El desenvolupament també preveu noves vies de circulació que connectin la zona amb els principals accessos de la vila, com ara la perllongació de l'avinguda Sofia cap al nord, o noves vies de circulació; una que doni accés a la Bóvila i serveixi d'accés a l'autopista, i una altra via cap a l'oest que connecti amb Can Pei.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local