No vull Pagar C-32

Els alcaldes del Baix Penedès i el Garraf exigiran la gratuïtat de la C-32 amb un pacte similar al de Berà

L'entitat ciutadana 'No vull Pagar C-32' es sent exclosa i lamenta que ningú els hagi convidat a formar part d'aquesta mobilització unitària

Imatge d'arxiu d'un peatge de la C-32. ACN

Imatge d'arxiu d'un peatge de la C-32. ACN

Els alcaldes del Baix Penedès i el Garraf reclamaran l'alliberament dels peatges de la C-32 creant una plataforma política i ciutadana similar a la del 'Pacte de Berà' –que demana la gratuïtat de l'AP-7 al Baix Penedès i Tarragonès-. Aquest dimarts s'han reunit a Calafell els representants de diferents ajuntaments per sumar esforços davant la Generalitat. A la trobada hi havia entitats civils com la Coordinadora Calafell, però no hi havia cap representant de la plataforma 'No vull Pagar C-32', que fa tres anys que lidera el moviment ciutadà contra els peatges entre Sitges i el Vendrell. Guillem Eroles, portaveu de l'entitat, ha lamentat a l'ACN que ningú els convidés i ha assenyalat que ara els representants polítics estan "defensant allò que nosaltres ja hem treballat".

Els alcaldes exigeixen a la Generalitat que publiqui un estudi per quantificar el cost de rescatar la concessió de la C-32 i han acordat demanar a l'Associació d'Empresaris del Penedès i el Garraf (ADEPG) que analitzi la repercussió econòmica que tindria un alliberament dels peatges entre Sitges i el Vendrell. Segons un comunicat publicat per l'Ajuntament de Calafell, a part de constituir un ens similar al 'Pacte de Berà', els alcaldes també preveuen impulsar mocions als respectius consistoris per reivindicar la gratuïtat de l'autopista.

Aquest dimecres, però, la plataforma 'No vull pagar C-32', ha assegurat que ja està treballant en totes aquestes qüestions, tant amb reunions amb la Conselleria de Territori i Sostenibilitat com amb converses amb els empresaris del Penedès i el Garraf. El portaveu, Guillem Eroles, ha aplaudit la trobada dels alcaldes com a gest per ampliar el ressò de les necessitats de mobilitat del territori, però ha criticat la manca d'oportunitat de participar-hi: "és evident que, si no ens truquen, no sabem què s'ha tractat a la reunió", ha etzibat.

Eroles ha dit que no considera "lògic" que no se'ls convidés com a plataforma ciutadana que des del 2013 reivindica la gratuïtat de la C-32 i una millora de la C-31, ni tampoc comprèn que no hi fos la diputada d'ERC Teresa Vallverdú, que fins ara ha traslladat al Parlament les reivindicacions de les dues comarques.

Al mateix temps, Eroles ha instat els alcaldes a ampliar la "unitat d'acció" que proposen, i ha demanat que es compti amb els consells comarcals i els sindicats, com ja va fer l'entitat ciutadana el passat mes d'abril al Garraf. En aquest sentit, ha senyalat que "si fins ara no hi ha hagut el mateix acord al Baix Penedès, ha estat per la nul·la predisposició política del territori".

Com a portaveu de l'entitat, Guillem Eroles ha dit que pretenen sumar "en qualsevol proposta que intenti millorar la mobilitat" de la C-32 i la C-31, però ha remarcat que esperaran que algun dels alcaldes reunits ahir s'adreci a ells com a plataforma ja existent per conèixer les gestions que han fet fins ara.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!