Gats

L'Ajuntament de Cunit denuncia l'enverinament de gats en els darrers dies

L'aparició de gats morts a Cunit alerta la regidoria de Medi ambient, que fa una crida al civisme i alerta del perill contra la salut pública

Redacció Cunit 18-01-2016 20:56 Lectures 1641

Arxivat a:

Imatge d'arxiu d'un gat domèstic. Jorge Martínez Huelves

Imatge d'arxiu d'un gat domèstic. Jorge Martínez Huelves

El regidor de Medi ambient de l'Ajuntament de Cunit, Toni Martínez (ICV), s'ha proposat arribar fins al fons d'uns fets que veïns i veïnes de Cunit, van denunciar fa setmanes sobre l'aparició de gats morts, tant de colònies de gats assilvestrats com de domèstics.

Sobre la causa de la mort dels gats, segons el regidor "tot apunta al fet que ha estat per enverinament. De confirmar-se, podria afectar a altres animals i fins i tot, el que és més greu, suposar un perill per a les persones. Estem parlant de fets que suposen un delicte molt greu contra la salut pública". Per aquesta raó, Martínez no escatimarà esforços per acabar amb aquests fets i, donar amb el responsable o responsables de "tan menyspreables fets".

Com a primera mesura, la regidoria estudia col·locar cartells en els punts on han estat trobats els gats enverinats advertint de la prohibició de dipositar esquers amb verí en espais oberts i de les sancions.

Martínez també ha anunciat que es procedirà en breu a la modificació de l'ordenança municipal sobre la tinença d'animals de companyia aplicant sancions de fins a 20.000 euros per a les persones que enverinin gossos i gats al carrer.

Així mateix el regidor també recorda que l'art. 336 del Codi Penal tipifica com a delicte l'ús d'esquers enverinats, que poden ser ingerits per menors, gossos i altres animals i que constitueix un greu risc per la salut pública i la cadena alimentària.

Martínez far una crida al civisme de la població per eradicar aquesta pràctica. I recorda que el verí dipositat en un lloc accessible actua de forma "indiscriminada" i és un perill per a animals i persones.

L'Ajuntament està estudiant formes de controlar la població de gats que estan funcionant molt bé en altres municipis (captura, esterilització i posterior solta dels animals en els seus llocs d'origen) i que permet gaudir d'aquests animals en el municipi, al mateix temps que disminueixen els problemes de superpoblació i es garanteix una adequada integració a la realitat urbana.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No