Repte Baix Penedès

El Baix Penedès fomentarà el reciclatge amb propostes dels escolars a la Festa de les Idees

El Baix Penedès és una de les comarques catalanes on es recicla menys en origen

Redacció Calafell 15-02-2016 12:18 Lectures 1529
Festa de les Idees. EIX

Festa de les Idees. EIX

El Baix Penedès és una de les comarques catalanes on es recicla menys en origen. I és que si a la majoria d’indrets de Catalunya el percentatge de reciclatge ronda el 40%, al Baix Penedès se supera de ben poc el 25%. Això ha comportat no només problemes mediambientals, sinó també l’augment dels costos econòmics pel tractament de residus. Per aquest motiu, i des del 2013, l’Empresa Comarcal de gestió de residus del Baix Penedès (EcoBP) ha encetat el Repte Baix Penedès amb una sèrie de propostes per conscienciar de la importància de separar la brossa a les llars.  

A nivell escolar, aquesta iniciativa ha aconseguit implicar per segon any consecutiu prop de 700 alumnes de primària de 18 escoles diferents de 10 municipis de la comarca.  Els escolars han presentat propostes de tota mena que volen acabar amb els frens que els impedeixen viure en una comarca més sostenible. D’entre totes elles, el proper dissabte 20 de febrer a Calafell i en el marc de la Festa de les Idees se seleccionarà una que serà implementada  per EcoBP aquest 2016.

A part del reconeixement i la presentació de les idees dels grups d’estudiants participants, també hi hauran tallers, jocs d’habilitats i exposicions. A més, a l’acte assistiran el Director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Mª Tost, la Presidenta del Consell Comarcal, Eva Maria Serramià, l’Alcalde de l’Ajuntament de Calafell, Ramon Ferré i diverses autoritats locals representants de la resta municipis participants al programa escolar.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres