Compromís electoral

Habilitaran un aparcament gratuït a l'hospital de Sant Camil a partir del mes de març

El govern de Sant Pere de Ribes arranjarà una parcel·la situada a la carretera BV-2113on ja hi estan estacionant vehicles des de fa algun temps

Redacció Sant Pere de Ribes 25-02-2016 16:20 Lectures 7411
Habilitaran un aparcament gratuït a l'hospital de Sant Camil a partir del mes de març. Ajt Sant Pere de Ribes

Habilitaran un aparcament gratuït a l'hospital de Sant Camil a partir del mes de març. Ajt Sant Pere de Ribes

Les persones que s’adrecin a l’hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes ja no hauran de pagar per estacionar. El govern municipal ha aconseguit la cessió d’uns terrenys propers a l’hospital, al costat d’on hi és l’actual pàrquing de pagament que gestiona una empresa privada, perquè tothom hi pugui aparcar de forma gratuïta. Concretament es tracta d’una parcel·la situada a la carretera BV-2113 cantonada amb ronda Sant Camil on ja hi estan estacionant vehicles des de fa algun temps. Properament es començarà a preparar aquest terreny, que consta de dues zones que sumen uns 9.000m2 en total, arranjant-ne el ferm i arreglant-ne l’entrada i sortida de vehicles.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha detallat com ha estat tot el procés per aconseguir aquests terrenys: “Hem mirat de qui era aquest solar, hem parlat amb els seus propietaris i hem aconseguit signar un conveni amb ells de cessió gratuïta durant 3 anys prorrogables 1 més”. L’alcaldessa ha recordat que “vam iniciar la nostra legislatura demanat que no s’hagués de pagar 5 euros per reclinar la butaca d’un acompanyant als Camils. Això és va aconseguir i vam dir que el següent pas era obtenir un aparcament gratuït” i ha afegit que “tots sabem que els veïns venen als Camils per temes de salut, no per oci, i tenen dret a un aparcament que sigui assequible. Les tarifes del pàrquing dels Camils són excessives i hem treballat per aquesta alternativa”.

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Fran Perona, ha assegurat que “els tècnics de l’Ajuntament ja estan treballant un projecte que es dividirà en 2 fases”. Segons ha dit, la primera fase serà un arranjament en temes de seguretat i salubritat que es farà a curt termini i que garantirà que els accessos i l’espai siguin més segurs. I la segona fase, “que trigarà una mica més, és tota la redacció del projecte d’arranjament d’aquest terreny on hi ha d’anar el pàrquing”.

Com apuntava el regidor, de manera immediata i un cop aconseguida la cessió d’ús, aquest mes de març ja es farà una primera intervenció amb els serveis tècnics municipals i la brigada d’obres i serveis per fer una neteja i condicionament de la part del solar que actualment ocupen els cotxes i fer un nova entrada, tot millorant l’accés i la seguretat de l’aparcament des del punt de vista de la mobilitat. Aquesta adequació es farà perquè es pugui continuar utilitzant en millors condicions. El nombre total de places d’aparcament és aproximadament de 160.

Paral·lelament, se seguirà treballant amb la tramitació del projecte global, que inclou una ampliació de la parcel·la que es preveu que permetrà acollir fins a 350 cotxes en total. Tot aquest procés de tramitació té una durada de 6 mesos. Després s’haurà d’adjudicar les obres del projecte i l’execució del mateix. La voluntat és tenir la 1a part del pàrquing acabada aquest mateix any.
 

Habilitaran un aparcament gratuït a l'hospital de Sant Camil a partir del mes de març

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No