L'hora del Planeta

Més de 80 municipis catalans se sumen a 'L'Hora del Planeta' i apaguen els llums contra el canvi climàtic

Aquest esdeveniment internacional vol conscienciar de la necessitat de prendre mesures contra l'escalfament global

ACN Sitges 19-03-2016 21:35 Lectures 1730
La parròquia apaga els llums de l'església de Sitges per sumar-se a l'Hora del planeta. Ajuntament de Sitges

La parròquia apaga els llums de l'església de Sitges per sumar-se a l'Hora del planeta. Ajuntament de Sitges

Més d'una vuitantena de municipis catalans s'han sumat aquest dissabte al vespre a la iniciativa mundial 'L'Hora del Planeta', impulsada per l'ONG ecologista World Wildlife Foundation (WWF), que convida a ciutats, organitzacions i ciutadania a apagar les llums entre dos quarts de nou i dos quarts de deu del vespre. Amb aquest gest simbòlic, que té per lema 'Ara és el moment. Canvia pel clima', es vol conscienciar la societat sobre la importància de la lluita contra el canvi climàtic promovent mesures d'estalvi energètic. Enguany hi han participat prop de 10.000 ciutats i s'han apagat monuments emblemàtics de tot el món. A Catalunya han quedat a les fosques la Sagrada Família, el Parc Güell, l'Arc de Triomf, l'Ajuntament de Barcelona, el Palau de la Generalitat, les muralles romanes de Tarragona, l'Església de Sant Fèlix, l'Ajuntament de Girona, la plaça de la Paeria i l'Ajuntament de Lleida, entre molts altres edificis.

Aquest 2016, uns 178 països s'han sumat a 'L'Hora del Planeta' i han apagat, un any més, l'enllumenat d'edificis tan emblemàtics com la Torre Eiffel de París, l'Empire State Building de Nova York o l'òpera de Sidney.

A l'Estat s'han sumat a la iniciativa uns 400 municipis, un 50% més que el 2015. Catalunya és el territori en el qual s'hi ha adherit més ajuntaments (85), seguida d'Andalusia, el País Valencià i Madrid.

'L'Hora del Planeta' alerta sobre la urgència de lluitar contra el canvi climàtic i de fer realitat l'Acord de París' per evitar un escalfament global que superi els dos graus. El principal objectiu d'aquesta desena edició és promoure accions climàtiques que assegurin un futur 100% renovable.

Enguany l'entitat WWF ha demanat als consistoris mesures concretes per lluitar contra el canvi climàtic, com l'aprovació d'una moció que reculli els compromisos de reducció d'emissions i d'eficiència energètica de les ciutats. A més, entre altres propostes, suggereix incorporar els criteris d'eficiència energètica a la compra pública d'equips i serveis, utilitzar il·luminació de baix consum, crear carrils bici i fomentar el transport públic per reduir emissions, soroll i contaminació.


Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No