Estiu 2016

Tretze platges del Garraf i el Baix Penedès, una més que l'estiu passat, aconsegueixen banderes blaves

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d'Educació Ambiental lliuren aquestes distincions a les platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens

Redacció/ ACN Vilanova i la Geltrú 05-05-2016 13:06 Lectures 3197

Tretze platges del Garraf i el Baix Penedès i tres ports de Sitges i Calafell han aconseguit renovat aquest any les seves banderes blaves, un distintiu que otorga l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d'Educació Ambiental. Es tracta de les platges de Cunit de Ponent i també la de Llevant, la de Segur de Calafell, l'Estany-Mas Mel i Calafell, la de Coma-ruga, Francàs i Sant Salvador al Vendrell, a més de les platges de Ribes-Roges, Ibersol i Sant Gervasi de Vilanova i la Geltrú i la Llarga i la Mota de Sant Pere de Cubelles. La platja de Ponent de Cunit ha guanyat aquest distintiu, que l'any passat no lluïa.

Pel que fa als ports locals, els que lliuran bandera blava aquest estiu són el Port de Segur de Calafell; el Port Ginesta-Les Botigues de Sitges; el Club Nàutic Garraf-Sitges i Port Esportiu Aiguadolç- Sitges.

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha donat a conèixer aquest dijous la relació de banderes blaves atorgades pel jurat internacional a les platges i ports de l'Estat espanyol. Catalunya ha obtingut enguany 122 distincions (98 platges i 24 ports). La demarcació més guardonada és Tarragona amb 40 banderes a les platges (38 el 2015) i 6 als ports (7 el 2015). Les platges de Girona han perdut una bandera respecte el 2015 i passen a tenir-ne 30. Els ports d'aquesta demarcació mantenen les 9 distincions de l'any passat. Barcelona és la demarcació que ha registrat el major increment i les seves platges han guanyat 8 banderes respecte l'any anterior passant a tenir-ne 28. Els ports de Barcelona mantenen les 9 distincions de 2015.

El president de l'ADEAC, José Ramón Sánchez, ha destacat la bona relació de la seva associació amb les institucions catalanes i ha volgut desvincular el lliurament d'aquests guardons de la situació política entre Catalunya i Espanya. "Nosaltres estem en un altra cosa i el que volem és canviar el món", ha assenyalat Sánchez després de ser preguntat per l'increment de distincions a les platges catalanes.

Sánchez ha valorat l'increment de Banderes Blaves a Catalunya assegurant que en aquest territori hi ha "una excel·lent situació perquè en matèria d'educació i informació ambiental és una de les millors"

Catalunya (98) és el tercer territori de l'Estat amb més banderes blaves a les platges per darrere de Galícia (123), i del País Valencià (125), i se situa per davant d'Andalusia (76), de Balears (45) i de Canàries (45). En canvi, és el territori on més incrementa el número de banderes blaves a les platges (9), seguit del País Valencià (5), les Canàries, Múrcia, Astúries i el País Basc (4).

El rànquing del conjunt de distincions entre platges i ports també l'encapçala Galícia amb 141 banderes blaves (123+18), seguida del País Valencià amb 139 (125+14), Catalunya amb 122 (98+24) i Andalusia amb 92 (76+16).

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d'Educació Ambiental lliuren aquestes distincions a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, de compliment de la legislació, l'atenció a persones amb discapacitat, i l'oferta complementària i educativa, entre altres.

L'estat espanyol, amb 686 banderes blaves, de les quals 586 són per a platges i 100 per a ports esportius, se situa al capdavant del rànquing mundial de banderes blaves amb 8 distincions més que el 2015 (578). La península guanya 9 banderes a les platges aquest 2016 però els ports perden 1 distinció respecte l'any anterior. L'Estat manté el lideratge entre els 48 estats i 51 territoris que hi participen. Per darrere de les 586 distincions de les platges espanyoles, hi ha Turquia (444), Grècia (430), França (400) i Portugal (315).

El president de l'ADEAC, José Ramón Sánchez, ha destacat el bon resultat de les platges i ports espanyols assegurant que les distincions de l'Estat tornen a marcar un "nou rècord" a nivell internacional. També ha volgut posar en valor que aquest any es compleixen 30 anys del lliurament d'aquests guardons les distincions de les Banderes Blaves. 


Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No