Clavegueram

Crida a Sant Pere de Ribes perquè els veïns no llencin les tovalloletes al vàter

L'empresa que fa el manteniment del clavegueram diu que estan causant un greu problema a la xarxa local i sobrecostos de neteja

Crida a Sant Pere de Ribes perquè els veïns no llencin les tovalloletes al vàter. Ajt Sant Pere de Ribes

Crida a Sant Pere de Ribes perquè els veïns no llencin les tovalloletes al vàter. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i SOREA, l’empresa concessionària del manteniment del clavegueram al municipi, fan una crida a la ciutadania perquè prenguin consciència de no llençar les tovalloletes humides d’higiene personal als vàters i es faci directament al lloc que li correspon, a la fracció del rebuig de les escombraries.

Les tovalloletes estan formades per un material fibrós i, si bé algunes són biodegradables amb el pas del temps, no es descomponen fàcilment i causen un greu problema a la xarxa del clavegueram formant grans taps provocats per l’acumulació d’aquestes i altres elements sòlids, a més d’ocasionar abocaments de residus al medi ambient i grans costos derivats de les neteges correctives. Per això es recomana desfer-se’n d’elles sense llençar-les a la xarxa de sanejament.

Des de SOREA s’ha detectat que hi ha hagut un increment d’aquests elements de rebuig a la xarxa de Sant Pere de Ribes i estan tenint força problemes perquè s’amunteguen i obstrueixen les canonades. La campanya informativa que s’ha engegat es fa per evitar aquests problemes i prevenir possibles avaries i els costos derivats de les reparacions d’aquestes.

En la mateixa línia, des de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) s’ha creat el lema ‘SOS WC. El vàter no és una paperera’ dins la campanya ‘SOS AIGUA!’ que s’està fent córrer per sensibilitzar la ciutadania. 
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local