LOGIS Penedès

El PSC demana al govern que desencalli el projecte del centre logístic del Penedès

La diputada socialista Rosa Maria Ibarra recorda que un estudi de la URV sosté que el Logis Penedès permetria crear 5.000 nous llocs de treball directes i 9.000 d’indirectes

Rosa Maria Ibarra: 'No entenem perquè el Govern aplaudeix la implantació d’Amazon al Prati, en canvi, manté en stand-by el desenvolupament logístic al Baix Penedès'

Redacció El Vendrell 04-07-2016 15:55 Lectures 3230

La diputada socialista al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha demanat al Govern de la Generalitat que desencalli el projecte del Centre Logístic del Penedès. La mateixa diputada va formular ara fa uns dies una pregunta oral al conseller Rull al Parlament en aquesta direcció.

Segons Ibarra aquesta qüestió “és essencial tenint en compte que segons les mateixes dades oficials de la Generalitat el Baix Penedès és la comarca catalana amb la taxa d’atur més elevada del país, més d’un 22%. Davant d’aquesta situació el Govern no pot quedar-se, o no hauria de quedar-se, aturat. Cal que busqui solucions que suposin la creació de nous llocs de treball i el Logis Penedès té un potencial generador d’ocupació que ningú pot negar.”

En aquest sentit, la diputada socialista ha recordat que un estudi de la Universitat Rovira i Virgili constatava que el desenvolupament del Logis Penedès permetria crear 5.000 nous llocs de treball directes i 9.000 d’indirectes. “Però és que la mateixa empresa Catalonia Trade and Investment de la Generalitat, en una reunió recent, va defensar que la sortida a la situació d’estancament econòmic que actualment viu el Baix Penedès era l’activitat logística.”

“Si a això sumem que la majoria de terrenys on ha de situar-se aquest centre logístic són propietat de Cimalsa, empresa de la Generalitat especialitzada en la promoció i gestió de centres logístics, no s’entén que la Generalitat no faci un pas endavant per fer arribar a bon port el projecte aprovant de manera immediata el planejament derivat”, ha emfatitzat la diputada del PSC.

Rosa Maria Ibarra ha reconegut que el desenvolupament total del centre logístic necessita de l’execució d’infraestructures que depenen del Govern de l’Estat però, també ha recordat que, amb les infraestructures actualment existents, es podria tirar ja endavant entre un 15 i un 20% del conjunt del projecte.

“Com és possible, doncs, que el Govern segueixi sense fer res amb el Logis Penedès quan es tenen els instruments per actuar i quan les mateixes empreses públiques de la Generalitat defensen que l’activitat logística és un dels nòduls de futur per la comarca?”, s’ha preguntat la diputada socialista.

No entenem perquè el Govern aplaudeix la implantació d’Amazon al Prat del Llobregat i, en canvi, manté en stand-by sine die el desenvolupament logístic al Baix Penedès. És realment incomprensible... per això els socialistes demanem al Govern que executi d’una vegada un projecte necessari per la comarca del Baix Penedès més de quatre anys després de l’aprovació del seu pla director urbanístic”, ha conclòs Rosa Maria Ibarra.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres