Jocs florals

Monument a Manuel Milà i Fontanals al centre neuràlgic de Vilafranca

El 10 de maig de 1908 es va col·locar la primera pedra del monument en commemoració del cinquanta aniversari de la restauració dels Jocs Florals

Monument a Manuel Milà i Fontanals de Vilafranca. Diputació de Barcelona

Monument a Manuel Milà i Fontanals de Vilafranca. Diputació de Barcelona

En commemoració del cinquanta aniversari de la restauració dels Jocs Florals, es va col·locar la primera pedra del monument dedicat a Manuel Milà i Fontanals (Vilafranca del Penedès 1818 - 1884) en el punt neuràlgic de la ciutat. Va ser el 10 de maig de 1908. El primer projecte de monument fou de Josep Pijoan i consistia en un basament sobre el qual hi havia la figura de Milà i Fontanals assegut en una càtedra i al·legories de les regions de la Corona d’Aragó.

Aquest projecte s’abandonà i es decidí fer un concurs públic. El mes de març de 1909 es feia saber que el guanyador del concurs havia estat el projecte d’Enric Monserdà. Els problemes econòmics van fer que l’execució definitiva del monument fos més senzilla que la del projecte guanyador, però no en perdé l’essència.

Més informació aquí

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!