A partir del 12 de setembre

Un nou servei de bus amplia les connexions entre Sant Sadurní i Barcelona

Oferirà 29 expedicions de dilluns a divendres, 4 els dissabtes, diumenges i festius i 14 els dies feiners del mes d’agost

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 07-09-2016 19:07 Lectures 4115
Territori i Sostenibilitat posa en servei el bus exprés.cat Barcelona-Sant Sadurní. Generalitat de Catalunya

Territori i Sostenibilitat posa en servei el bus exprés.cat Barcelona-Sant Sadurní. Generalitat de Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat posa en servei aquest dilluns, 12 de setembre, un nou bus exprés.cat que comunicarà Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) amb Barcelona, amb una oferta global de 14 expedicions d’anada i 15 de tornada de dilluns a divendres. Els caps de setmana i festius l’oferta serà de 4 expedicions (2 anades i 2 tornades). I durant els dies feiners de l’agost, de 14 expedicions (7 d’anada i 7 de tornada).

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, acompanyat de l’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, ha presentat aquest dimecres la nova oferta i ha destacat que “amb la posada en marxa d'aquest servei estem pràcticament al 100% de compliment del Pla de millora del transport públic de l'Alt Penedès, aprovat fa dos anys”.

Les expedicions actuals entre Sant Sadurní i Barcelona ja són directes a través de l’AP-7, l’AP-2 i la B-23 fins arribar a l’avinguda Diagonal de Barcelona. La nova línia, que manté el mateix recorregut, ampliarà l’oferta actual amb 3 noves connexions diàries d’anada a Barcelona i 2 de tornada, així com l’extensió d’una expedició fins a Sant Quintí de Mediona, de dilluns a divendres feiners. El nou bus cobreix la franja horària de les 6.00 a les 20.30 hores, amb reforços importants a les hores punta d’anada del matí i de tornada a la tarda.

Durant els dies laborables del mes d’agost la línia guanya 8 noves expedicions, 4 d’anada i 4 de tornada, respecte a l’oferta actual (6 freqüències). Els dissabtes, diumenges i festius de tot l’any hi haurà 2 noves expedicions (fins ara només n’hi havia una).

Incrementar un 10% la demanda

En aquest sentit, Font ha explicat que “el nostre repte és incrementar un 10% la demanda d’aquesta línia en un any, és a dir, augmentar-la en 17.000 persones, doblant el creixement dels últims anys i amb un servei de molta qualitat”.

A més, el secretari s’ha compromès a elaborar abans de finals d'any “una proposta per millorar el transport públic cap a Vilafranca, des de Sant Sadurní i els pobles de la subcomarca, l'anomenada connexió semi-circular”.

172.000 viatgers anuals

Aquesta és la 18a línia d’altes prestacions que es posa en marxa a la demarcació de Barcelona i la 28a de tot Catalunya. Els vehicles ofereixen totes les prestacions de la xarxa exprés.cat, és a dir, són 100% accessibles (mitjançant trucada prèvia) i disposen de Wi-Fi i premsa gratuïta a bord. La demanda de la línia, operada per l’empresa Hispano Llacunense, el 2015 va ser de 172.000 viatgers.

La xarxa de busos exprés.cat va transportar l’any 2015 un total de 10.259.179 viatgers, el que suposa gairebé doblar les xifres de 2014, quan el nombre d’usuaris va ser de 5,4 milions. Aquest increment s’explica tant per l’augment de la demanda com per la posada en servei de noves línies. L’any passat van entrar en funcionament 8, que s’afegien a les 15 que ja donaven servei des de l’any 2012. L’increment mitjà de viatgers en aquests serveis exprés l’any 2015 va ser del 5,3%.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No