Consell General del Poder Judicial

Catalunya lidera el nombre de desnonaments i en suma 4.145 durant el segon trimestre

2.636 van ser per impagament de lloguers, la dada més elevada del conjunt de territoris de l'Estat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Catalunya lidera el nombre de desnonaments amb un total de 4.145 durant el segon trimestre d'aquest 2016, seguida d'Andalusia (3.007) i el País Valencià (2.901), segons dades d'aquest divendres del Consell General del Poder Judicial. La dada de Catalunya representa el 22,5% del total de llançaments que es van produir a tot l'Estat entre abril i juny. No obstant, els desnonaments han caigut un 4,02% respecte al mateix període de l'any passat, mentre que se n'han registrat 441 més en relació al primer trimestre.

Del total de llançaments que es van registrar a Catalunya al segon trimestre, 2.636 van ser per impagament de lloguers, la dada més elevada del conjunt de territoris de l'Estat. Pel que fa als llançaments per impagament d'hipoteques, Catalunya en va registrar 1.306 entre abril i juny.

Per la seva banda, les execucions hipotecàries iniciades al segon trimestre sumen un total de 3.046, que suposa un 16,5% més que en el mateix període del 2015.

En el conjunt de l'Estat, el nombre de llançaments practicats ha baixat un 1,9% respecte a l'any passat en passar de 18.739 a 18.391. El 53,9% dels llançaments van ser conseqüència d'impagament de lloguer mentre que un 42,1% es van derivar d'execucions hipotecàries. Així, els llançaments per impagament de lloguer van experimentar un increment del 0,5 %, mentre que els derivats d'execucions hipotecàries van baixar el 4,7 %. Les execucions hipotecàries presentades en el conjunt de l'Estat han disminuït un 17,4% fins a les 14.380.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local