Neu 2017

La neu enfarina el Penedès i algunes escoles tanquen com a mesura de prevenció

Una seixantena d’alumnes de secundària no han pogut anar a l’institut perquè les rutes escolars s’han anul•lat parcialment per evitar accidents

Redacció/ ACN Mediona 26-01-2017 18:42 Lectures 10828

Arxivat a:

Nevada al municipi de Mediona, on les escoles han decidit tancar avui per evitar desplaçaments. Servand Casas

Nevada al municipi de Mediona, on les escoles han decidit tancar avui per evitar desplaçaments. Servand Casas

La lleu nevada que aquest dijous al voltant de les set del matí ha emblanquinat les zones més elevades de l’Alt Penedès ha comportat el tancament de les escoles de Mediona i Pontons. En el primer cas, la decisió afecta quatre centres, alhora que l’Ajuntament també ha decidit no obrir les dues llars d’infants del municipi. Pel que fa a Pontons, s’ha tancat l’única escola del poble, que acull una quarantena d’alumnes. D’altra banda, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha confirmat que la nevada d’aquest dijous ha obligat a suspendre la ruta de transport escolar dels alumnes de secundària que es desplacen de Mediona fins a Sant Quintí de Mediona, així com també s’han anul•lat parcialment els recorreguts des de Pontons i Guardiola de Font-Rubí cap a Sant Martí Sarroca. En total, han estat 60 els estudiants d’ESO afectats per aquesta mesura.

L’alcalde de Mediona, Servand Casas, ha explicat que l’Ajuntament ha decidit tancar les escoles i llars d’infants per evitar els desplaçaments dels alumnes que viuen disgregats als diferents nuclis, així com també per no posar en perill els mestres, la majoria dels quals viuen fora del municipi.

Pel que fa a Pontons, en aquest cas l’escola no ha obert les portes perquè el centre es troba situat al capdamunt d’un camí que havia quedat tot nevat, amb el corresponent risc d’accidents. Aquesta tarda, tant les escoles de Mediona com la de Pontons ja podrien obrir de nou, amb la previsió que demà totes recuperin la normalitat.

La neu continua afectant una trentena de carreteres del Pirineu i Prepirineu

La neu caiguda en les darreres hores a la meitat nord de Catalunya continua afectant una trentena de carreteres, on és obligatori l’ús de cadenes o bé hi ha neu i gel a la calçada, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. La majoria de vies es troben al Prepirineu i Pirineu i són secundàries, a excepció de l’N-260 entre Fontanals de Cerdanya i Ribes de Freses (inclou la Collada de Toses) i C-26, on són obligatoris els equipaments entre Berga i Borredà i hi ha neu i gel a la calçada entre Ripoll i les Lloses, així com a la C-38, a Sant Joan de les Abadesses i la C-17, a Ripoll. D’altra banda, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 116 trucades per incidències derivades de les nevades.

A la Cerdanya i Ripollès, són obligatòries les cadenes a la GI-400 a Alp; a la GI-521 de Sant Joan de les Abadesses fins al Coll de Coubet; a la GIV-5223 de Camprodon fins a Molló; a la GIV-5234, de Beuda fins a Besalú; a la GIV-5264 a Llanars; a la GIV 5264 a Llanars; a la GIV-5273 a la Vall d’en Bas, mentre que a l’Alt Urgell estan afectades per l’L-401 a Fígols i Alinyà cap a Coll de Jou i l’LV-4241 a Guixers.

Pel que fa a les comarques centrals, calen equipaments, entre d’altres, a la B-400 i B-402 de Guardiola de Berguedà cap a Gòsol i Gombrèn, respectivament; a la BV-4021 a Sant Julià de Cerdanyola; a la BV-4024 a Guardiola de Berguedà; a la BV-4025, a Cercs cap a Coll de Fumanya; i la BV-4242 de Berga cap a Mare de Deú de Queralt.

La ruta de transport escolar entre Riudaura i Olot, que fan servir els alumnes de secundària que van a l'Institut la Garrotxa, ha quedat anul·lada. També s'ha anul·lat la ruta escolar a Oix. Els autobusos només arribaran a la parada del parador de Castellfollit de la Roca i giraran. Aquesta incidència afecta els alumnes de l'escola de Montagut i als alumnes de secundària que es desplacen a estudiar a l'Institut de la Garrotxa. Per la seva banda, el Centre de Control de Carreteres ha informat que els túnels de Sant Esteve d'en Bas, que per avui s'havien de tancar al trànsit, estaran oberts tot el dia.

Al Ripollès les escoles obriran a mig gas perquè es desconeix si els professors i els alumnes podran arribar als centres. El telèfon d'emergències 112 ha rebut 116 trucades per incidències derivades de les nevades. Des del Ripollès se n'han rebut 28, des del Berguedà 16, des de la Cerdanya 13 i des de la Garrotxa 13.

Nevada al municipi de Mediona, on les escoles han decidit tancar avui per evitar desplaçaments Nevada al municipi de Mediona, on les escoles han decidit tancar avui per evitar desplaçaments Nevada al municipi de Mediona, on les escoles han decidit tancar avui per evitar desplaçaments

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

GarrafCoopera

La xarxa de camins ramaders i la transhumància: el patrimoni oblidat

Enrique Castro, Carles Lluch, Mike Alentorn

La identificació, recuperació, conservació i protecció jurídica, és una assignatura pendent en el nostre territori

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No