Al seu pas per Tarragona

Foment confirma que està negociant amb la Generalitat per descongestionar l'N-340

Ricard Font va traslladar fa unes setmanes la proposta del Govern al secretari d'Estat d'Infraestructures

ACN El Vendrell 22-02-2017 10:41 Lectures 1827
Cues de camions durant el primer tall diari que fa el moviment veïnal en aquest punt de la carretera N-340 a Amposta. ACN

Cues de camions durant el primer tall diari que fa el moviment veïnal en aquest punt de la carretera N-340 a Amposta. ACN

El Ministeri de Foment està negociant amb la Generalitat com descongestionar l'N-340 al seu pas per la demarcació de Tarragona. Així ho han confirmat fonts del Ministeri que no han volgut donar més detalls sobre aquestes converses. Amb tot, l'ACN ha pogut saber que fa unes setmanes, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va mantenir una reunió amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, on se li va traslladar la proposta que fa el Govern. Si bé es confirmen els contactes, ni el Ministeri ni el Govern volen parlar obertament de les mesures que es plantegen perquè es va acordar treballar des de la discreció, segons han reconegut fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat. De fet, des de Foment asseguren no tenir cap proposta per escrit.

Tal i com va avançar l'ACN, la proposta que la Generalitat hauria traslladat a Foment es concreta, d'una banda, amb la restricció del pas de camions per l'N-340 per les Terres de l'Ebre, el Tarragonès i el Penedès obligant-los a desviar-se per l'autopista AP-7 amb bonificacions d'entre el 35% i el 50% del cost dels peatges. Aquesta solució, la mateixa que es va aplicar fa quatre anys a l'N-II, es complementa amb la gratuïtat de l'autopista pel tram de les Terres de l'Ebre i del Penedès pels residents, que es controlaria a través d'un sistema de telepagament bancari com el Via-T.

En concret el desviament obligatori de camions i la gratuïtat per als veïns afectaria els trams entre Vinaròs i l'Hospitalet de l'Infant, i el d'Altafulla-Torredembarra i Vilafranca del Penedès, on encara no s'ha construït l'autovia A-7, i l'alternativa a l'N-340 passa només per l'autopista de peatge. Les bonificacions per als camions, de la mateixa manera que s'aplica a Girona, serien d'un 35% per als trajectes llargs i fins a un 50% per al trànsit intern.

Pel que fa a l'exempció dels peatges per als moviments interns per l'AP-7 que efectuïn els residents de les Terres de l'Ebre i del Penedès, es limitaria a un trajecte d'anada i tornada a la mateixa destinació.

La proposta satisfà, en bona part, els alcaldes dels municipis afectats, mentre que transportistes i moviment veïnal segueixen defensant la gratuïtat total de l'AP-7.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No