Veterinaris Solidaris

El Penedès té la primera ambulància per a animals domèstics de Catalunya

L'ambulància assisteix, les 24 hores del dia, tot tipus de gossos i gats que hagin patit un accident o, simplement, necessitin desplaçar-se a algun centre o hospital veterinari per a fer cures o rebre assistència

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 22-02-2017 16:11 Lectures 17448
El Penedès té la primera ambulància per a animals domèstics de Catalunya. Ramon Filella

El Penedès té la primera ambulància per a animals domèstics de Catalunya. Ramon Filella

Des de fa dues setmanes, Vilafranca del Penedès disposa d'una ambulància d'emergències destinada de forma exclusiva a animals domèstics. Veterinaris Solidaris ha posat en marxa aquesta iniciativa amb l'objectiu de cobrir un dèficit que s'arrossega des de fa anys tant a la comarca com al conjunt de Catalunya. De fet, la de Vilafranca és la primera ambulància d'aquestes característiques que funciona al país.

L'ambulància assisteix, les 24 hores del dia, tot tipus de gossos i gats que hagin patit un accident o, simplement, necessitin desplaçar-se a algun centre o hospital veterinari per a fer cures o rebre assistència. Malgrat ser propietat de Veterinaris Solidaris, l'ambulància fa el trasllat a qualsevol centre veterinari que els propietaris de l'animal indiquin.  L'únic que es fa pagar als amos és el cost del quilometratge com si es tractés d'un taxi.

Karin Pielanen, responsable de Veterinaris Solidaris de Vilafranca i una de les màximes impulsores del nou servei, explica que “vàrem comprar l'ambulància fa poc i estem molt satisfets de com estan anant les coses. Tenim tres persones que s'encarreguen de cobrir les assistències durant les 24 hores del dia i, fins ara, ja n'hem cobert cinc”.

Les assistències han estat tant de caire urgent, com de simple trasllat tal i com va passar amb un gos que necessitava ser operat a Terrassa i els seus amos no disposaven de cotxe per a portar-lo fins el Vallès. L'ambulància es va encarregar de fer el viatge d'anada i de tornada.

Veterinaris Solidaris ha iniciat converses amb Mossos i Ajuntament de Vilafranca per tal d'arribar a un acord que permeti cobrir accidents i incidències que detectin tant els mateixos Mossos com la Policia Municipal. L'ambulància faria possible endur-se amb rapidesa l'animal ferit, un animal que moltes vegades no es poden emportar els cossos de seguretat.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

GarrafCoopera

La xarxa de camins ramaders i la transhumància: el patrimoni oblidat

Enrique Castro, Carles Lluch, Mike Alentorn

La identificació, recuperació, conservació i protecció jurídica, és una assignatura pendent en el nostre territori

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No