Reunió de l’alcalde amb el veïnat

Regull assegura als veïns del Poble Nou que "no acceptarem el corredor mediterrani si no es fa el cobriment de la via"

Un centenar de veïns es van aplegar ahir al vespre per tal de fer arribar a l’alcalde un seguit de suggeriments, queixes i comentaris que afecten el barri

Redacció Vilafranca del Penedès 28-02-2017 11:47 Lectures 1936
Reunió de l’alcalde de Vilafranca amb el veïnat del Poble Nou. Ajuntament de Vilafranca

Reunió de l’alcalde de Vilafranca amb el veïnat del Poble Nou. Ajuntament de Vilafranca

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat de diversos regidors i regidores de l’equip de govern, va visitar ahir el barri del Poble Nou. Aquesta és la segona reunió que s’ha celebrat aquest any 2017.

Un centenar de veïns es van aplegar ahir al vespre per tal de fer arribar a l’Alcalde un seguit de suggeriments, queixes i comentaris que afecten el barri, com l’incivisme, cobriment de la via, ampliació de voreres, línies de bus o les afectacions veïnals que provoquen els plataners plantats en uns carrers concrets del barri.

L’alcalde Pere Regull, va explicar els veïns que aquest passat any 2016 va incrementar el nombre d’actuacions contra l’incivisme, i va remarcar –tal i com ja ho va fer en la primera reunió amb els veïns de les Clotes- que  “aquesta continuarà sent la línia d’actuació: més contundència contra l’incivisme, de qualsevol tipus. Mantenim com a prioritària la lluita contra l’incivisme.”

En referència al cobriment de la via, l’alcalde Regull va explicar una reunió mantinguda fa poques setmanes a Barcelona, per tractar el corredor mediterrani, i on l’alcalde vilafranquí ja va exposar la seva posició: coneixedor del soroll que provoca el pas del TGV i dels trens de mercaderies per la zona no coberta, va anunciar que “no acceptarem el corredor mediterrani si no es fa el cobriment de la via. Sabem que el corredor portarà un increment del pas de mercaderies, i malgrat sigui molt positiu pel nostre país, necessitem que abans s’hagi fet el cobriment de la via al seu pas per Vilafranca.”

Pel que fa a les peticions que afecten diversos factors de les línies de bus, l’alcalde va explicar que “s’estan estudiant propostes per poder refer l’actual planificació horària i de trajecte de les dues línies del bus. Estem analitzant algunes opcions que podrien millorar aquests dos elements, alhora que modernitzaria l’ús del bus. Una bona solució seria un model de bus llançadora, que connecti els barris amb els punts de màxima sol·licitud, com poden ser els dos CAPS, l’hospital, el mercat, etc. Ho estem estudiant”.

Finalment, davant les paraules demandes sobre les afectacions que provoquen els plataners en uns carrers concrets del barri, centrades sobretot en l’alçada dels arbres, l’alcalde de Vilafranca va encarregar al servei corresponent una revisió d’aquests arbres, per tal de poder estudiar solucions que evitin les problemàtiques plantejades.

Aquestes rondes de reunions a les associacions de veïns, se sumen a les trobades que des de fa un temps l’Alcalde i l’equip de govern mantenen amb la junta de les associacions de manera més freqüent, amb l’objectiu que el contacte entre veïns i equip de govern sigui encara més fluid.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres