CASSA

Inspeccionen la xarxa de clavegueram de Castellví amb dispositius telescòpics equipats amb càmeres de vídeo

CASSA ha realitzat l’aixecament topogràfic i digitalització de la xarxa de clavegueram de Castellví, integrant-la en un software de gestió

Inspeccionen la xarxa de clavegueram de Castellví amb dispositius telescòpics equipats amb càmeres de vídeo. Cassa

Inspeccionen la xarxa de clavegueram de Castellví amb dispositius telescòpics equipats amb càmeres de vídeo. Cassa

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

CASSA ha iniciat la inspecció i control de la xarxa de clavegueram de Castellví de la Marca mitjançant dispositius telescòpics equipats amb càmeres fixes d’alta resolució, que permeten el visionat de l’interior de les conduccions i la realització d’un ràpid anàlisi per part dels tècnics del servei. Amb aquesta eina, CASSA agilitza la gestió de la xarxa, planificant les operacions de neteja i orientant els seus recursos als trams que més ho necessiten, permetent una major eficiència i estalvi econòmic. A més, la càmera fixa esdevé també un instrument de seguretat, doncs no és necessari que els operaris s’introdueixin a l’interior de la xarxa per realitzar aquestes tasques de control, amb la conseqüent reducció de riscos operatius.

En paral·lel, CASSA ha realitzat l’aixecament topogràfic i digitalització de la xarxa de clavegueram de Castellví, integrant-la en un software de gestió de desenvolupament propi que permet als operaris del servei gestionar en temps real la xarxa a través de tablets. Des del seu equip, l’operari només ha de seleccionar el tram de xarxa que vol inspeccionar i el programa proposa un pla de treball, incloent tots els elements que cal analitzar (pous, embornals...). L’operari introdueix al programa informàtic de la seva tauleta digital l’estat dels elements que inspecciona en temps real, unes dades que permeten determinar necessitats de reparació o renovació d’elements. El programa també enregistra les imatges enviades per les càmeres d’alta resolució per al posterior anàlisi per part dels tècnics. A partir de les dades relatives a l’estat funcional de la xarxa, es programen les neteges i les accions de manteniment.

CASSA ha estrenat aquests instruments de darrera generació a Castellví de la Marca, amb la col·laboració de l’Ajuntament i l’enginyeria SOCADE. La companyia d’aigües té previst estendre en breu aquesta tecnologia a altres municipis de la zona del Penedès on hi és present. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local