Fòrum ADEPG

El president de FERRMED defensa la creació d'una gran estació de mercaderies i passatgers al Penedès

Joan Amorós diu que el Penedès pot ser una peça clau del corredor del Mediterrani

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 15-03-2017 16:12 Lectures 1806
Joan Amorós, president de l'associació FERRMED, al Fòrum ADEPG. Ramon Filella

Joan Amorós, president de l'associació FERRMED, al Fòrum ADEPG. Ramon Filella

Joan Amorós, president de l'associació FERRMED, ha defensat aquest matí en un acte organitzat per l'Associació d'Empresaris Penedès-Garraf (ADEPG) la necessitat que el Penedès aposti de manera decidida pel corredor Mediterrani i que es postuli com a futur emplaçament d'una gran estació intermodal de mercaderies i passatgers d'aquest eix ferroviari.

Amorós ha explicat que “el Penedès s'ha de plantejar seriosament aquesta possibilitat i ha de consensuar un acord entre tots els agents econòmics i socials per a reclamar aquesta terminal que obriria un nou camí de potenciació econòmica del territori. Cal tenir en compte que el corredor Mediterrani porta associat, a més, la creació de nova indústria complementària al seu voltant i, per tant, estem parlant d'una gran aposta de futur”.

Per Amorós “en el conjunt de Catalunya hi haurà d'haver entre tres i quatre d'aquestes tres grans terminals intermodals de connexió i una haurà d'estar forçosament en aquesta zona que comprèn Penedès, Garraf i Anoia. Per tant estem parlant d'un projecte molt trascendent per al territori”.

Amb tot, tal i com ha recordat el mateix president de FERRMED, les dificultats per a tirar endavant el corredor Mediterrani continuen estan damunt de la taula a causa de la poca predisposició del govern central. En aquest sentit, Joan Amorós ha indicat que “malgrat que el futur econòmic està a la Mediterrània, des de determinades instàncies del poder no s'acaba de veure així. Hi ha una autèntica por política a Madrid de connectar Barcelona amb València”.

Batalla de llarga durada

El màxim reponsable de FERRMED s'ha queixat amargament de les constants traves que troba la seva associació per a que el govern espanyol aposti de manera clara pel corredor. Ha assenyalat que “és una batalla que acabarem guanyant perquè estem parlant d'una cosa de lògica, però ens hem d'armar de paciència”.

Amb dades a la mà, actualment només un 3 per cent del trànsit interfronterer de mercaderies entre Espanya i França es realitza amb ferrocarril. Com a contrapartida, una mitjana diària d'11 mil camions passen per La Jonquera. Amorós ha deixat clar que “nosaltres no anem en contra del transport per carretera, només defensem la necessitat de reordenar una aposta estratègica de futur”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

GarrafCoopera

La xarxa de camins ramaders i la transhumància: el patrimoni oblidat

Enrique Castro, Carles Lluch, Mike Alentorn

La identificació, recuperació, conservació i protecció jurídica, és una assignatura pendent en el nostre territori

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No