Prevenció d'incendis

L'ADF de Subirats exporta el seu sistema de vigilància amb càmeres a d'altres punts de Catalunya

L'objectiu de l'agrupació subiratenca és poder ampliar la xarxa de càmeres disponible per garantir una major cobertura de tot el territori

Ramon Filella Subirats 17-03-2017 13:58 Lectures 2804
L'ADF de Subirats exporta el seu sistema de vigilància amb càmeres a d'altres punts de Catalunya. Ramon Filella

L'ADF de Subirats exporta el seu sistema de vigilància amb càmeres a d'altres punts de Catalunya. Ramon Filella

El novedós sistema de videovigilància forestal que va posar en marxa l'any passat l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Subirats ha cridat l'atenció lluny del Penedès. L'ADF subiratenca ha col.laborat enguany amb Santa Maria d'Oló i Sant Feliu Sasserra (Moianès) per a implantar el sistema en aquests dos pobles que tenen una gran superificie forestal en els seus respectius termes municipals.

El sistema de l'ADF de Subirats es basa en sis càmeres repartides pel municipi (3 a la zona del Castell i tres més a l'Ordal) que permeten monitoritzar en temps real diferents massissos forestals. Les càmeres transmeten les imatges via internet i des de qualsevol dispositiu connectat a la xarxa, ja sigui telèfon mòbil, tablet o ordinador, qualsevol persona pot vigilar l'aparició de columnes de fum.

El responsable de l'ADF, Ramon Llopart, va explicar que “la novetat ens va funcionar molt bé des del primer dia i ja l'any passat vàrem poder detectar de manera ràpida l'incendi que es va produir a Torrelavit”. Llopart va indicar que “aquest any hem estat treballant amb Santa Maria d'Oló i Sant Feliu Sasserra per a posar en marxa el sistema allà i ja ho hem concretat sobre el terreny”.

L'objectiu de l'agrupació subiratenca és poder ampliar la xarxa de càmeres disponible per, d'aquesta manera, garantir una major cobertura de tot el territori. Llopart va assenyalar que “estem treballant de manera molt intensa en diferents àmbits i creiem que tindrem resultats”. El sistema de videovigilància és tan efectiu que, tal i com detalla el mateix Llopart, “fa uns dies jo mateix vaig detectar una columna de fum mentres estava connectat, però resulta que no era pas un incendi al bosc, sino un cotxe que estava cremant”.

Aquesta setmana ha entrat en vigor el periode de prohibició anual de fer foc al bosc que s'allargarà fins el proper 15 d'octubre com és habitual. A partir d'ara, la feina de les diferents agrupacions forestals de la comarca s'incrementarà i el sistema de videovgilància es tornarà a convertir en una bona eina de treball.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Referèndum

El resultats del referèndum i la Vegueria Penedès

Jaume Casañas

El passat dia 1 d'Octubre el país va viure un dia històric amb la realització del Referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Es van viure moments de molta intensitat i de molt de sentiment, i el Penedès com la resta de territoris de Catalunya va respondre

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No