Tinença d'animals

Calafell permetrà l’accés dels gossos a les platges només quan no sigui temporada de bany

L’Ajuntament vol fer compatible l’entrada d’animals amb la continuïtat de les Banderes Blaves

ACN/ Gemma Sánchez Calafell 04-04-2017 10:10 Lectures 2945

Calafell autoritzarà l’accés dels gossos a les platges del municipi, però només fora de la temporada de bany. Així ho ha aprovat el Ple municipal d’aquest dilluns al vespre, dins la nova Ordenança sobre Protecció, tinença i venda d’animals, que substitueix la regulació del 2009. Amb el nou marc legal, l’Ajuntament vol “equilibrar els drets dels propietaris dels gossos i els usuaris” a l’hora d’utilitzar les platges, i dona així per tancat el reclam d’una part de la ciutadania, que exigia un espai per a gossos sense perdre les Banderes Blaves com a distintius de qualitat. Amb la solució adoptada per Calafell, es podran mantenir les Banderes Blaves, ja que aquestes només són incompatibles amb l’ús per a gossos si els animals hi accedeixen durant la temporada de bany.

Per accedir a les platges de Calafell amb els animals, caldrà que vagin lligats i recollir-ne els excrements, si bé està previst que s’habiliti una zona tancada on allà sí que es permetrà que els gossos corrin deslligats. La regulació de l’accés dels animals a les platges forma part del projecte ‘Calafell Pet Friendly’, que ja preveia fer una revisió de l’Ordenança de Tinença d’animals.

Amb la nova normativa, també s’inclou la senyalització d’aquells llocs públics que autoritzin l’entrada d’animals. En cap cas, però, podran ser establiments que emmagatzemin o elaborin aliments, ni tampoc piscines públiques, parcs infantils o centres sanitaris. Aquestes restriccions no afectaran, però, els gossos pigall.

D’altra banda, l’ordenança aprovada aquest dilluns també regula les colònies de gats al carrer i la forma d’alimentar aquestes bèsties. Els voluntaris que vulguin col•laborar amb l’alimentació d’aquests gats, hauran de disposar d’un carnet que els acrediti per fer aquestes tasques.

La revisió de l’ordenança s’ha aprovat amb 20 vots a favor (CiU, PSC, CUP, PP, UAM, ERC i el regidor no adscrit) i una abstenció, de Ciutadans.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No