Setmana Santa 2017

Gairebé 900.000 vehicles sortiran de Barcelona entre les dues operacions sortida de Setmana Santa

Els Mossos faran 1.751 controls d'alcohol, drogues, velocitat, cinturons i motos

ACN Barcelona 07-04-2017 16:02 Lectures 4003

Prop de 900.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les dues fases de l'operació sortida de Setmana Santa, que comença aquest divendres a la tarda i s'allargarà fins el dilluns de Pasqua, 17 d'abril. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), uns 485.000 vehicles sortiran fins aquest dissabte al migdia, alguns tornaran aquest mateix cap de setmana, mentre que entre el migdia de Dijous Sant i el migdia de Divendres Sant es mobilitzaran uns 410.000 vehicles més, xifres lleugerament superiors a les de l'any passat. L'operació retorn serà entre el migdia del Diumenge de Pasqua i la mitjanit del Dilluns de Pasqua, quan es preveu que retornin uns 620.000 vehicles a l'àrea de Barcelona.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat que per Setmana Santa es concentra molta mobilitat en pocs dies, i que combina la mobilitat d'estiu amb la d'hivern. Aquest any encara més, perquè la Setmana Santa és més tard però hi ha hagut nevades recents que encara permetran esquiar al Pirineu.

Per facilitar la mobilitat, es restringirà el trànsit de camions de més de 7.500 quilos. Dijous Sant al vespre, 13 d'abril, i dissabte 15 d'abril, tindran limitacions a la Val d'Aran, i divendres 14 al matí i diumenge 16 a la tarda a quasi tota l'autopista AP-7, la C-32 al Maresme i l'autovia A-2, a les carreteres que van de Barcelona a la costa de Tarragona, a la sortida de Barcelona pel Baix Llobregat, a les carreteres de la Costa Brava sud i a les carreteres que duen a Andorra i la Val d'Aran.

Les vies més complicades de les operacions sortida aquest divendres a la tarda i dissabte al matí, i dijous tarda i divendres matí, seran l'AP-7 de Barcelona cap a Girona, i la C-16 entre Manresa i Bagà, a més de zones puntuals a l'A-2 a Abrera, la B-23 al Papiol, la C-55 a Castellgalí, la N-145 de La Seu d'Urgell a Andorra, la C-65 i la C-31 entre Llagostera i Platja d'Aro, i l'AP-7 i la N-340 al Baix Penedès.

Les principals complicacions per al retorn, diumenge que ve al vespre, Diumenge de Pasqua a la tarda i Dilluns de Pasqua durant tot el dia, seran quasi tota l'A-2, i bona part de l'AP-7, entre Maçanet i el peatge de La Roca, i entre El Vendrell i el peatge de Martorell. També hi haurà retencions en alguns punts al voltant de Barcelona, de la Costa Brava, la N-340 al Baix Penedès, entre Platja d'Aro i Llagostera, la C-17 a Ripoll, la C-16 a Berga i la C-14 a Organyà.

A més, Trànsit recorda que hi ha trams per obres a bona part de la N-II a Girona, tot i que els treballs es paralitzaran, a diverses carreteres locals i comarcals de la mateixa demarcació, a l'A-2 a Torrefarrera i a la N-260 a Gerri de la Sal.

En algunes vies s'anul·laran carrils o se n'afegiran en direcció contrària, s'invertirà la prioritat en algunes rotondes. Les intervencions més destacades seran a la C-16, la C-17 a Ripoll i a Vic, l'AP-7 entre Maçanet de la Selva i La Roca del Vallès, i entre Vilafranca del Penedès i Martorell, i la C-32 al peatge de Vilassar de Mar i de Castelldefels a Cornellà de Llobregat, a més de l'obertura del carril BUS-VAO de la C-58 a tots els vehicles.

Durant el dispositiu treballarà una avioneta i desenes de vehicles de senyalització i informació viària i més de 150 operaris. També treballaran prop de 1.900 mossos d'Esquadra que faran un total de 1.751 controls, davant dels 1.669 de l'any passat. Es faran prop de 500 controls per evitar i prevenir distraccions, més de 400 d'alcoholèmia i drogues, prop de 300 de cinturons i cadiretes infantils, més de 200 de motos, prop de 200 de velocitat i més de 160 de transports de mercaderies i passatgers.

Justament, Jané i la directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, han explicat que des de principis d'any fins aquest divendres hi ha hagut 30 morts a les carreteres catalanes, la xifra més baixa des que la Generalitat té competències de trànsit. L'any passat n'hi va haver 50, el 2015, 41 i la xifra més baixa fins ara era el 2013, amb 31 morts fins el 7 d'abril.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres