Costes

Retornen 4.000 metres cúbics de sorra a les platges de Calafell

La demarcació de Costes de Tarragona ha realitzat l’aportació anual de sorra a les platges de Calafell, enguany més necessària després dels efectes del temporal

Redacció Calafell 10-04-2017 17:54 Lectures 2383
Retornen 4.000 metres cúbics de sorra a les platges de Calafell. Ajuntament de Calafell

Retornen 4.000 metres cúbics de sorra a les platges de Calafell. Ajuntament de Calafell

La demarcació de Costes de Tarragona ha realitzat l’aportació anual de sorra a les platges de Calafell. Aquesta mesura s’aplica des de fa una dècada, quan es va remodelar el Port de Segur de Calafell. La sorra que no pot seguir la dinàmica de corrents litorals, per l’obstacle que representa la dàrsena, és transportada a l’altre costat i escampada.

Enguany s’han transportat 4.000 metres cúbics de sorra. S’han escampat a la zona més afectada per l’erosió, a la platja de l’Estany Mas Mel, a l’altura de la plaça del Mil·lenari. Tot i tractar-se d’una operació que es fa anualment, enguany es feia especialment necessària pels efectes dels temporals que hi ha hagut aquest hivern, sobre tot el dels dis 21 i 22 de gener.

L’efecte del nou port

L’anterior port era del model port-illa i permetria cert pas de sediments entre el seu costat de llevant i el seu costat de ponent. El nou port va quedar “enganxat” a terra i va generar un efecte barrera. En la declaració d’impacte ambiental del projecte va quedar establert que, anualment, es faria un transport de la sorra acumulada a llevant a les platges de ponent.

Aquesta actuació ajuda a recuperar l’extensió de platja erosionada, però també la qualitat original de la sorra, que va disminuir molt fa prop d’un quart de segle, quan es va realitzar una regeneració amb arena d’una altra part del litoral.

Retornen 4.000 metres cúbics de sorra a les platges de Calafell Retornen 4.000 metres cúbics de sorra a les platges de Calafell Retornen 4.000 metres cúbics de sorra a les platges de Calafell Retornen 4.000 metres cúbics de sorra a les platges de Calafell
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres