Setmana Santa 2017

Cues a Vilafranca, Vendrell i Vilanova en l'operació sortida de Setmana Santa

Un 85% dels 410.000 vehicles previstos ja han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona

ACN Barcelona 14-04-2017 16:33 Lectures 4150

Les carreteres i autopistes catalanes han registrat problemes de trànsit importants aquest divendres al migdia en la segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa. Segons ha indicat el Servei Català de Trànsit, a dos quarts d'una del migdia s'han registrat 23 quilòmetres de cues a l'AP-7 a la Roca del Vallès en sentit nord i altres 7 a Maçanet de la Selva també en direcció a França. En aquesta mateixa autopista, però en sentit sud, hi ha hagut 10 quilòmetres de cues a Martorell, 8 a Castellbisbal i 2 més a Altafulla. També, les vies d'accés a la Costa Brava han presentat complicacions, com la C-65 amb 10 quilòmetres de retencions a Santa Cristina d'Aro i quatre més a la C-35 a Llagostera per accedir a la C-65.

Segons el Servei Català de Trànsit, en aquesta segona operació sortida de Setmana Santa, des d'aquest dijous a les tres del migdia i fins aquest divendres a les tres del migdia, han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 420.252 vehicles, un 2,5% més dels previstos (410.000). En aquesta segona fase de l’operació sortida no hi ha hagut cap víctima mortal per accident de trànsit a les carreteres catalanes. Des de l'inici del dispositiu especial de Setmana Santa, una persona ha mort en l’únic accident mortal que va tenir lloc divendres passat 11 d’abril a les tres de la tarda a l'A-7 a Cambrils (Baix Camp).

Els problemes de trànsit més importants d’aquest matí s’han localitzat a diversos trams de l’AP-7 però també a la C-32sud, a la C-31-sud, a l'N-145, a l'N-340 i a vies d’accés a la Costa Brava.

La via que ha concentrat més volum de trànsit ha estat l’AP-7 on hi ha hagut retencions de fins a 23 quilòmetres a la Roca del Vallès en sentit Girona i 7 més a Maçanet de la Selva també en direcció nord. En la mateix autopista, però en sentit Tarragona, s'han acumulat 10 quilòmetres de cues a Martorell, 10 més a Vilafranca del Penedès, 8 a Castellbisbal i dos més a Altafulla.

Una altra via que ha registrat cues importants ha estat la C-32 sud, on un accident a Castelldefels ha provocat restriccions de circulació i s’hi han acumulat fins a 13 quilòmetres de retencions en sentit sud. A la via alternativa, la C-31 sud, també hi ha hagut cues en un tram de 8 quilòmetres a l’altura de Gavà. Així mateix, a la N-340 hi ha hagut retencions en un tram de 5 quilòmetres al Vendrell en sentit Tarragona

Per accedir a la Costa Brava hi ha hagut 10 quilòmetres de cues a la C-65 a Sant Feliu de Guíxols, 4 més a la C-35 a Llagostera per accedir a la C-65. També s'han format 5 quilòmetres de cues a l'N-II al tram de Figueres en sentit nord i també hi ha hagut retencions a la GI-614 per accedir a Cadaqués.

Per anar cap al Pirineu, s'han format 8 quilòmetres de cues a l'N-145 a les Valls de Valira en direcció Andorra, a la C-17 a Seva, on un vehicle avariat ha obligat a tallar un carril, s'han registrat 5 quilòmetres de cues i a Ripoll 3 més; a la C-16 a Berga 4 quilòmetres i a Bagà 4 més i a la C-14 a Organyà 3 quilòmetres.

El Servei Català de Trànsit puntualitza que per facilitar l’operació sortida al llarg del matí s'ha anul·lat el carril lent en sentit nord de la C-16 entre Berga i el Túnel del Cadí i a la GI-662 a Castell-Platja d'Aro, a la C-32 a Palafolls i a la N-340 al Vendrell s'ha invertit la prioritat a les rotondes per facilitar la mobilitat d’accés a les zones de platges. A més, el carril bus-VAO de la C-58 en sentit Ripollet ha estat obert a tos els vehicles -excepte camions de 7,5 o més tones-, independentment del nombre d’ocupants. Aquest dijous a la tarda també es van disposar mesures especials a la C-16, a la GI-662 i al carril bus-VAO de la C-58.

Dijous a la tarda es van registrar aturades a l’AP-7 entre Martorell i Sant Sadurní d’Anoia en sentit sud, a l’N-340 al Vendrell en els dos sentits de la marxa i al tram de l’Arboç en sentit sud. A més, dos accidents múltiples a l’A-2 a Golmés van causar el tall d’un carril en direcció Lleida i cues de fins a 5 quilòmetres, i un sinistre a la C-31 a Vilanova i la Geltrú va obligar a circular amb pas alternatiu i va provocar retencions d’uns 4 quilòmetres. A primera hora de la tarda , com a conseqüència d’un camió avariat, es va donar pas alternatiu a la C-14 a Alcover i es van registrar cues de fins a 8 quilòmetres.

Operació tornada

Durant la tarda del diumenge 16 d’abril i tot el dilluns 17, en aquesta segona fase de la Setmana Santa, es desenvoluparà l’operació tornada. Es preveu que uns 620.000 vehicles retornin a Barcelona i la seva l’àrea d’influència. Amb l’objectiu de reduir les congestions i millorar al màxim la circulació als eixos que registraran més volum de circulació, s’han establert mesures especials de regulació del trànsit. Així mateix, davant la previsió de complicacions viàries destacades per l’elevat volum de vehicles, el Servei Català de Trànsit demana als conductors que extremin la prudència i no abaixin la guàrdia al volant, tant en viatges llargs per vies principals com en trajectes curts en vies conegudes. 

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres