Cetacis

Albiren una rorqual amb la seva cria davant de la costa del Garraf (VÍDEO)

El grup d'investigació científic Edmaktub el considera un fet extraordinari i molt positiu per a la conservació de l'espècie

Redacció Vilanova i la Geltrú 26-04-2017 14:48 Lectures 18294
Albiren una rorqual amb la seva cria davant de la costa de Vilanova. Edmaktub

Albiren una rorqual amb la seva cria davant de la costa de Vilanova. Edmaktub

Els científics del projecte Edmaktub es van sorprendre dilluns en trobar-se davant de la costa del Garraf un exemplar de rorqual amb la seva cria. La jornada d'investigació d'aquest grup dedicat a l'estudi del medi aquàtic i dels cetacis va ser especial per l'albirament. L'entitat el considera un fet extraordinari i molt positiu per a la conservació de l'espècie, ja que l'any passat també es va poder constatar un fet similar.

El rorqual comú (Balaenoptera physalus) amb uns 20 metres de llargada corporal i 70 tones de pes és el misticet més abundant a la Mediterrània. L'espècie presenta una pigmentació asimètrica molt peculiar, que és única entre els mamífers vivents: el costat dret de la meitat anterior del cos és blanc a la regió ventral i gris clar a la dorsal, mentre que el costat esquerre és negre tant del dors com del ventre. 

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Referèndum

El resultats del referèndum i la Vegueria Penedès

Jaume Casañas

El passat dia 1 d'Octubre el país va viure un dia històric amb la realització del Referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Es van viure moments de molta intensitat i de molt de sentiment, i el Penedès com la resta de territoris de Catalunya va respondre

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No