Prevenció d'incendis

Endesa inverteix 1,6 milions en el Pla d'estiu de neteja i protecció de boscos a l'Alt Penedès i el Garraf

També s’han fet revisions termogràfiques en helicòpter de totes les línies d’alta i mitjana tensió, inspeccions acurades a peu de línia i s’ha consolidat l’ús de drons per comprovar-ne l’estat

Redacció Vilanova i la Geltrú 16-06-2017 17:26 Lectures 3505
Endesa inverteix 1,6 milions en el Pla d'estiu de neteja i protecció de boscos a l'Alt Penedès i el Garraf. Endesa

Endesa inverteix 1,6 milions en el Pla d'estiu de neteja i protecció de boscos a l'Alt Penedès i el Garraf. Endesa

Endesa destina enguany a l’Alt Penedès, el Baix Llobregat i el Garraf prop d’1,6 MEUR en el Pla anual per a la campanya de protecció dels boscos, vertebrat, bàsicament, en tres eixos principals: la neteja i cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica, la realització de termografies i les revisions exhaustives a peu de línia de totes les instal·lacions. Enguany, i com a novetat, també s’ha implementat l’ús de la tecnologia LIDAR a un terç de la xarxa d’alta tensió de Catalunya, un dispositiu que realitza un escaneig làser per determinar que la distància entre la massa forestal i les infraestructures és la correcta.

Neteja de boscos

Del total de 10.716 quilòmetres de línies elèctriques que Endesa té a aquestes tres comarques, el 50% són aèries –o el què és el mateix, 5.356 quilòmetres– i, per tant, estan subjectes d’alguna manera a zones boscoses o amb vegetació. L’especial orografia dels boscos, com a  element viu, que creix i canvia constantment, fa que la Companyia –conscient de les dimensions de la seva xarxa– destini una inversió singular per protegir els espais forestals catalans, seguint les seves directrius de sostenibilitat i protecció ambiental. Es focalitzen els espais boscosos i d’altres especialment sensibles per a la societat, que reclamen una protecció i una dedicació màxima. En concret són 171 els quilòmetres de línies aèries d’alta tensió a l’Alt Penedès, el Baix Llobregat i el Garraf, mentre que de mitjana tensió en són 1.505 i de baixa tensió 3.680.

A Catalunya, la inversió anual per netejar i protegir els boscos ha estat de prop de 22,3 MEUR, els quals s’han repartit proporcionalment entre els 52.616 quilòmetres de línies aèries que hi ha distribuïdes pel país, les quals representen el 53,84% del total de xarxa elèctrica, xifrada en 97.721 quilòmetres.

Endesa inverteix 1,6 milions en el Pla d'estiu de neteja i protecció de boscos a l'Alt Penedès i el Garraf Endesa inverteix 1,6 milions en el Pla d'estiu de neteja i protecció de boscos a l'Alt Penedès i el Garraf Endesa inverteix 1,6 milions en el Pla d'estiu de neteja i protecció de boscos a l'Alt Penedès i el Garraf

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

GarrafCoopera

La xarxa de camins ramaders i la transhumància: el patrimoni oblidat

Enrique Castro, Carles Lluch, Mike Alentorn

La identificació, recuperació, conservació i protecció jurídica, és una assignatura pendent en el nostre territori

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No