Carrers ocupats

Els polígons industrials de Vilafranca es converteixen en aparcaments improvisats per als camions de gran tonatge

Els caps de setmana és habitual veure com els transportistes fan vida a l'interior del seu camió o en els locals de restauració dels voltants tot esperant l'arribada del dilluns

Els polígons industrials de Vilafranca es converteixen en aparcaments improvisats per als camions de gran tonatge. Ramon Filella

Els polígons industrials de Vilafranca es converteixen en aparcaments improvisats per als camions de gran tonatge. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El creixent moviment de camions de gran tonatge en els polígons industrials Domenys I i II i Clot de Moja està generant un fenòmen associat que va en augment en els últims mesos. Els camioners, molts d'ells arribats des de d'altres punts de l'Estat o de diversos països d'Europa, s'aturen en alguns dels carrers de les àrees industrials esperant poder deixar la seva càrrega o omplir-ne una de nova i això provoca que determinats espais s'hagin convertit en aparcaments improvisats malgrat no tenir aquesta funció.

L'últim tram del carrer La Múnia, els carrers Sant Marçal, Xarel.lo i Parellada o el lateral de baixada de l'avinguda de Tarragona (carrer de la Bisbal del Penedès) són els llocs on els camioners descansen durant hores o, fins i tot, durant dies. Els caps de setmana és habitual veure com els transportistes fan vida a l'interior del seu camió o en els locals de restauració dels voltants tot esperant l'arribada del dilluns.

El fenòmen és especialment intens igualment en determinades hores dels dies laborables quan l'activitat industrial es troba a ple rendiment i el número de camions de gran tonatge entrant i sortint dels polígons industrials es dispara. La gasolinera per a camions que està situada entre els carrers Trepat i Fontanilles al polígon del Clot de Moja disposa d'una àrea d'estacionament per aquesta mena de vehicles, però la seva limitada capacitat fa que sempre estigui plena.

Tot plegat acaba provocant alguns problemes quan, per exemple, alguns conductors sobretot estrangers aturen el seu camió en llocs conflictius com en el primer tram del lateral de pujada de l'avinguda de Tarragona, un punt amb molt de trànsit i poca visibilitat. També fa uns mesos un d'aquests vehicles es va cremar de forma accidental durant el cap de setmana al carrer de La Múnia quan esperava fer la seva descàrrega.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local