Eix Diagonal

La C-15 entre Vilafranca i Igualada tindrà una mitjana de separació en els seus trams més conflictius

La Generalitat ha confirmat una actuació de millora general del traçat que també inclou la creació de carrils '2 més 1' en els llocs on la carretera ho permeti

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 27-09-2017 9:08 Lectures 2729
La C-15 entre Vilafranca i Igualada tindrà una mitjana de separació en els seus trams més conflictius. Ramon Filella

La C-15 entre Vilafranca i Igualada tindrà una mitjana de separació en els seus trams més conflictius. Ramon Filella

L'Eix Diagonal entre Vilafranca i Igualada tindrà mitjanes de separació en els seus trams més conflictius per a reduir la creixent perillositat de la via. La Generalitat ha confirmat que portarà a terme una actuació de millora general del traçat que, a més, també inclou la creació de carrils “2 més 1” en els llocs on la carretera ho permeti. El “2 més 1” són dos carrils independents separats per la mitjana, una mitjana que es va endisant en un o altre sentit de la marxa per a permetre la possibilitat d'avançar amb seguretat.

Un dels trams més perillosos segons les estadístiques d'accidentabilitat amb les que treballa el departament de Territori i Sostenibilitat és el comprès entre Sant Pere de Riudebitlles i Puigdàlber. Els vuit quilòmetres que separen els dos municipis combinen rectes amb diferets corves suaus que han generat ja diversos accidents d'importància. Es per aquest motiu que aquesta serà una de les zones en les que es preveu la intervenció del Govern.

Diferents alcaldes de l'Alt Penedès i l'Anoia, incloent els de Vilafranca, Pere Regull i Igualada, Marc Castells, havien demanat des de fa temps a la Generalitat que adoptés mesures per a limitar els riscos de l'Eix Diagonal i ara s'ha decidit prendre la determinació de posar-les en pràctica. La carretera registra des de fa dos anys un destacable i continuat augment dels fluxos de circulació, un increment que porta associat més perill al volant.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No